Publicerad:
Uppdaterad:

Lewis Hamilton avslöjar – då lägger han av

Mästaren lämnar F1 om det blir 25 lopp

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

F1 har gjort klart med en ny arrangör – i Vietnam från och med 2020.

Då hotar Lewis Hamilton med att lämna F1.

Den femfaldige världsmästaren anser att det är för många lopp.

För tio år sedan körde VM i Formel 1 18 lopp på en säsong. Numera är det 21 och ägarna Liberty Media vill öka antalet deltävlingar till 25.

2019 ligger antalet F1-lopp kvar på 21, men till 2020 har en ny arrangör presenterats.

– Jag kommer absolut inte att köra om det är 25 lopp om året, det är helt säkert, säger han inför årets 20:e deltävling i Brasilien.

– Det känns redan nu som om vi ska köra årets 25 deltävling så jag tycker inte alls att det är bra. Jag tycker nog att det var som bäst när det var 18 tävlingar.

Hamilton vill inte köra 25 lopp per säsong

I år är det andra gången i historien som ett VM i F1 innehåller hela 21 tävlingar, i somras tävlade förarna under fem av sex veckor och under hösten har F1 gjort klart med nästa arrangör. Från och med 2020 arrangeras ett stadslopp i Vietnam och huvudstaden Hanoi, dessutom rapporterar media i Nederländerna rapporterar om att Zandvoort är nära att få arrangera F1 2020.

Blir det 25 lopp lämnar Hamilton F1
Foto: Meredes
Blir det 25 lopp lämnar Hamilton F1

– Jag älskar racing, men säsongen är väldigt lång. Det är enormt krävande för alla oss som jobbar med det, många är borta väldigt mycket från sina familjer. Säsongen blir bara längre och all tid för återhämtning försvinner, säger Lewis Hamilton som vunnit fem VM-titlar och kört F1 sedan 2007.

– Jag kan bara säga vad jag tycker, men det finns ingen semester efter en säsong längre. Du börjar träna och förbereda dig för nästa så snart en säsong är över. Det är väldigt svårt att ladda om igen, du måste på något sätt hitta ett sätt att återhämta dig samtidigt som du förbereder dig för nästa säsong.

Kommer Zandvoort tillbaka till F1 2020?

Även Mercedes teamchef Toto Wolff anser att 25 lopp är för mycket.
– Maxtaket ligger på 21 lopp, det är helt enkelt svårt att behålla den statusen som vi har i vårt event. Det är lätt att säga att vår produkt är bra vi kör 21 race eller ännu mer, men redan med 20 lopp var det svårt att organisera. Detta är max vad vi klarar av, sa han redan inför säsongspremiären 2018.

– För oss som stall handlar det inte bara om 21 lopp, vi har en vardag där vi också jobbar på fabriken. Det är enormt stressande både för organisationen och för oss som individer.

F1-bloggen med det senaste snacket inför Brasilien GP i F1

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: