Räikkönen kan ersätta Kubica

SPORTBLADET

”Kan inte tvinga honom stanna”

Foto: Kimi Räikkönen.

Är Kimi Räikkönen aktuell för Renault?

- Vill han gå kan jag inte tvinga honom att stanna, säger Citroens sportchef Olivier Quesnel.

I går meddelade Renaults teamchef Eric Boullier att det fanns tre tänkbara ersättare till Robert Kubica. Han näömnde Bruno Senna, Nick Heidfeld och Vitantonio Liuzzi i italiensk media.

I dag säger han till spanska Marca att det finns fler kandidater.

- Senna, Heidfeld und Liuzzi? VI har pratat med dem men det finns också andra förare som är beredda att köra bilen, säger Boullier till tidningen.

”Hela F1-världen trycker på”

En är Pirrellis testförare Pedro de la Rosa som är den förare som har bäst erfarenheter av de nya säcken. En annan som nämns är Kimi Räikkönen, den nuvarande WRC-föraren hade kontakt med Renault redan i höstas men valde sedan att starta med sitt eget team i rally-VM.

Men han är fri att lämna det mästerskapet.

- Vill han gå kan jag inte tvinga honom att stanna. Han är kund hos oss, säger Citroens sportchef Olivier Quesnel till 'RMC Sport'.

- Han har hyrt sin bil och har egna sponsorer. Självklart kan jag tänka mig att Bernie Ecclestone och FIA, ja hela F1-världen trycker på för han är en välkänd förare. Men om Renault ringer honom måste de ha väldigt övertygande argument för att få honom att återvända till F1.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1