AIK-stjärnan frias för slag mot supporter

SPORTBLADET

Får skadestånd av rätten

Foto: BILDBYRÅN

AIK:s Alexander Egebrant stod åtalad vid Falu Tingsrätt för att ha slagit till en åskådare under fjolårets slutspel.

Men både domen och skadeståndsanspråket ogillades av rätten som istället ger 24-åringen rätt till skadestånd, skriver AIK Innebandy i ett pressmeddelande.

– Jag är glad över att rättvisan segrat, säger Alexander Egebrant.

AIK förlorade matchen mot Falun efter straffar i mars förra året och på väg av planen hånades Alexander Egebrant av en åskådare. Enligt den polisanmälan som upprättades ska 24-åringen ha svarat med att slå till supportern. AIK-backen åtalades men friades i dag av Falu Tingsrätt.

”En sorglig historia”

Rätten meddelar i sin dom, enligt AIK innebandy, att Egebrant handlat i nödvärn i en hotfull situation. Både åtalet och skadeståndsanspråket mot backen ogillas därför. Istället får Egebrant i sin tur skadestånd.

– Det här har varit en sorglig historia från början. Jag är glad över att rättvisan segrat, säger Alexander Egebrant i ett pressmeddelande.

”Vi ska studera domen”

AIK-spelaren stängdes av i två slutspelsmatcher av Svenska innebandyförbundet efter händelsen. Med domen i ryggen överväger AIK nu att i efterhand även pröva förbundets avstängning.

– Vi ska studera domen för att se om Alex fällts på tvivelaktiga grunder inom idrottens regelverk. I så fall är det möjligt att vi kommer ta upp frågan med Riksidrottsnämnden igen. Det är en trovärdighetsfråga för idrotten att det egna disciplinära regelverket är rättssäkert, säger sportchefen Erik Bjerlestam.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy