Simoncelli hyllas

Foto: AP
Fausto Gresini vill hylla Marco Simoncelli i säsongsfinalen.

avAnna Andersson

SPORTBLADET

1) Fausto Gresini

Har bestämt sig för att hans stall kör säsongsfinalen i MotoGP, detta för att hylla Marco Simoncelli. Hiroshi Aoyama ersätter ”Super Sic” och i Valencia kör han sitt sista lopp i MotoGP. Även Loris Capirossi kör sitt sista lopp, efter 22 säsonger. Han vill köra med nummer 58 för att hylla sin omkomne landsman.

2) Nico Rosberg

Har inget kontrakt med Mercedes för 2012 och är sur för han anser att Michael Schumacher favoriseras. Nu kopplas han ihop med Ferrari, där det ryktats om att Felipe Massas ständiga bråk med Lewis Hamilton har fått ledningen att tröttna på honom.

3) Anders Eriksson

Den sjufaldige världsmästaren har aldrig vunnit Gotland Grand National Nu har han chansen igen, men han får tufft motstånd av bland annat Christophe Nambotin som var VM-tvåa i enduro tidigare i år.

4) Marcus Ericsson

Får förlängt förtroende i GP2. Han har skrivit ett nytt avtal med iSport och under hans andra period i teamet så hoppas både han och stallet på att de kan vara med och slåss om mästartiteln.

– Nu har jag alla verktyg för att vara med och slåss om segern i mästerskapet, så det är klart att jag ska vara med och fajtas i toppen.

5) Sebastien Loeb

Rallylegendaren vad han vill göra i framtiden, han vill köra det klassiska 24-timmarsloppet Le Mans med sitt eget team. Målet är att han ska göra premiär 2013.

6)  Andreas Jonsson

Speedwayföraren har skrivit på för moderklubben Rospiggarna, han ska vara gästförare i ytterligare en säsong. Rospiggarnas målsättning är att köra elitserien 2013.

7) Jorge Lorenzo

Den före detta världsmästaren i MotoGP har fortfarande problem med sitt nyopererade finger och missar säsongsfinalen. Det är det tredje loppet i rad som Yamahas förare står över. Han kommer dock till Valencia för att hylla Marco Simoncelli och på måndag meddelar Yamaha om han kan köra testerna nästa vecka.

8) Josh Hayes

Amerikansk mästare i Superbike ersätter Colin Edwards i motoGp-finalen i Valencia. Edwards skadades i den kraschen där Marco Simoncelli omkom och missar resten av säsongen.

9) Patrik Sandell

Tillsammans med Staffan Parmander kör han IRC på Cypern den kommande helgen och testet inför kändes riktigt bra. Tävlingen inleddes dock lite tyngre och han var sjua inför efter gårdagens inledning.

10) Mats Nilsson

Han har vunnit Gotland Grand National åtta gånger, men det blir ingen nionde seger i helgen. Veteran världsmästaren som skadade handen i somras hinner inte bli frisk. Däremot satsar han vidare mot 2012. Inte heller VM-medaljören Joakim Ljunggren ställer upp, han satsar på inomhus-VM.

Motorstopp

Jimmy Eriksson

F3-föraren var inblandad i en trafikolycka i helgen. I hög fart körde han in i en lyktstolpe, han och ytterligare tre personer skadades. Eriksson skadade en kota och det är nu osäkert om han kan föra GP-finalen i Macau den 17-20 november. Den tävlingen klassas som VM för F3.

ARTIKELN HANDLAR OM