Motorsport

Marcus Ericsson fortsätter i Gp2

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Har förlängt: ”Otroligt gött”

Marcus Ericsson får fortsatt förtroende.

Han kör Gp2 med iSport även 2012.

– Jag kan inte vara lyckligare, säger han.

Foto: GP2 SERIES

Svensken har kört två säsonger i Gp2, i år körde han tillsammans med iSport och efter två pallplatser slutade han tia i mästerskapet. Nu får han förlängt förtroende. Han ska köra racet i Abu Dhabi för teamet och han kommer även att köra för teamet den kommande säsongen.

– Det är otroligt gött att det är löst nu, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

– I år har väl inte resultaten varit som jag hade hoppats, men jag har ändå visat vad jag är kapabel till. Jag har visat för teamet att jag har potential och de ville att jag skulle stanna. Jag hade även erbjudande från andra toppteam, men för mig var det självklart att välja iSport.

Nästa år är din tredje säsong i serien. Vad har du för målsättning?

- Nu har jag alla verktyg för att vara med och slåss om segern i mästerskapet, så det är klart att jag ska vara med och fajtas i toppen.

Hur går tankarna sedan när det  gäller framtiden, efter nästa säsong? F1?

- Det är det tredje året i Gp2 och det är väl egentligen ett år för mycket, men jag är fortfarande ung. Jag är bara 21 år och de andra som slåss i mästerskapet är i alla fall kring 25 det gör att jag har tiden för mig, men nu måste jag göra resultat för att jag ska kunna satsa mot F1.

I Abu Dhabi får han sällskap av den förre GP3-föraren Tom Dillman, men den andra förarplatsen är öppen till 2012. Målet för teamet är precis som för Marcus Ericsson - en mästartitel.

– Vi har sett hur Marcus har utvecklats till en toppförare under 2011 och alla inom iSport är nöjda med att ha honom teamet ett år till och nu hoppas vi att vi kan vara med och slåss om titeln.

Den förhoppningen har även F1-experten Eje Elgh, som också arbetar tillsammans med Marcus Ericsson mot det stora målet formel 1:

– Marcus lyckades inte fullt ut i år men han bevisade att han har den fart som krävs. Det faktum att han sitter starkt hos teamet säger allt. Men nästa år måste bli bättre resultatmässigt, säger Eje Elgh till Viasat.

Den sista GP2-tävlingen för året kör i Abu Dhabi i samband med nästa veckas F1-lopp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

GP2