Ekblom jagar fjärde titeln

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Team Biogas kör finalen med fyra bilar

Ekblom vill säkra titeln på Mantorp.

Han har tre titlar.

Och ena handen på den fjärde.

– Nu handlar det bara om att plocka ihop en jävligt bra helg, säger Fredrik Ekblom.

STCC-mästaren från 1998, 2003 och 2007 har två poäng till godo på Rickard Rydell inför helgens final på Mantorp. Nu har hans stall Biogas tagit i en fjärde bil med den före detta mästaren Thed Björk - allt för att vara så väl förberedda som möjligt inför den hårda finalfajten.

Trivs på Mantorp

– Vi är väldigt bra förberedda, vi har gjort allt vi kan och har två poängs ledning inför finalen, det är klart att det känns bra, säger Fredrik Ekblom.

– Nu handlar det bara om att plocka ihop en jävligt bra helg, det finns inga tecken på att vi skulle få några problem. Vädret verkar bli bra och nu kan vi egentligen inte göra så mycket mer än att attackera. Det ska bli riktigt kul.

Han trivs på Mantorp, där han vann det första racet och tog åtta poäng i det andra i våras.

Kör med fyra bilar

– De flesta banorna passar mig bra, men den här passar även bilen bra. Men det verkar som om den passar Rickard Rydell också, så det lär bli en riktigt jämn final.

Du har tre teamkompisar i finalen, annars har du haft två. Har det någon betydelse?

– Jag har ingen aning om det. Självklart skulle de kunna spela en väldigt viktig roll, men vi vet ännu inte om de kan köra tillräckligt fort för att få någon avgörande roll, säger Fredrik Ekblom.

– Möjligen får det en viss betydelse i den omvända startordningen. Men det har ju blivit lite poppis att ta in extra förare till finalen och det är många gånger minst lika viktigt som resultatet. Det ger publiken lite extra.

Kvalet avgörs i eftermiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC