Simon Persson, 28, kvar i Köpenhamn

SPORTBLADET

intervju av Lina Olofsson

EPT Köpenhamn är inne på den andra dagen.

En av svenskarna som tagit sig vidare är Simon Persson.

Lina Olofsson har fått en pratstund med civilekonomen som blivit pokerproffs.

Foto: Lina olofsson/pokerstarsblog.nu
Simon Persson

Simon Persson från Göteborg är 28 år gammal och ingår i det numera ökända Team 3000. Trots att han spelat poker sedan 2004 och levt på det sedan 2006 var det inte förrän tills för ett år sedan som han började som pro på riktigt. Det var nämligen då han avslutade sin civilekonomexamen.

När du började spela poker 2004 vad spelade du då?

– Haha, jag började med väldigt dåligt bankroll management. Jag spelade 5 dollars Sit & Go's. Sen gick jag över till cashgames kring 2006 men numera spelar jag bara turneringar mer eller mindre.

Vilken är din största vinst?

– Jag vann en turnering och 110 000 dollar på nätet och sen var det nu sist i Göteborg där jag vann 372 000 kronor.

Tror du att du kommer att överge pokern någon dag för att arbeta som civilekonom?

– Det är svårt att spekulera i men jag tror det. Jag hoppas faktiskt att jag inte är så simpel att jag blir tillräckligt stimulerad av att bara spela poker.

Hur många EPT:er har du spelat?

– Det är väl kring 10, 15 stycken.

Vilken var din första?

– Det var faktiskt här för fyra år sedan.

Var kommer uttrycket "Team 3000" ifrån?

– Egentligen borde du fråga Jimmy Östensson om det för jag vågar knappt berätta för jag kommer säkert förstöra storyn. Jag vet i alla fall att det myntades av Lars Kjestrup under Nordic Masters förra året men varför minns jag faktiskt inte.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

– Jag är tiggt och det är verkligen den bästas spelstilen. Förut var det väl inne att spela aggressivt men numera spelar de flesta tiggt faktiskt. Man får ju ändå ingen respekt som svensk så jag brukar få betalt ändå.

Hur lägger man upp strategin med så pass stor stack som du har så här tidigt in i turneringen?

– Jag kommer att spela likadant som jag hade gjort med mindre stack. Jag kommer att vänta in antenn och då öppna i lite fler potter. Att spela 400 big blinds är jag väl inte bäst i världen på. Jag är väl som tryggast i mitt spel med ungefär 50.

Hur stora är dina chanser att faktiskt vinna här?

– De är som i alla andra turneringar. Man måste ha extremt mycket tur.

Har du något speciellt sätt du "värmer upp" på innan en stor turnering som den här? Är du en sådan som tränar och sover mycket eller kan du festa loss rejält dagen innan en turnering och ändå vara på topp?

– Nej inte direkt. Jag brukar inte ha någon strategi direkt men jag brukar försöka se till att få lite sömn. Jag skulle aldrig orka göra som de andra gjorde igår och sitta och spela söndagsturneringar hela natten och sedan sova några timmar för att sedan spela igen.

Lina Olofsson/Pokerstarsblog.nu

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker