Kostar arrangören 250 miljoner kronor

SPORTBLADET

Bahrains kronprins tog beslutet att ställa in

Foto: Reuters
INSTÄLLT F1-publiken får hoppas på ett lopp till hösten istället.

Bernie Ecclestone lämnade över beslutet.

Bahrains kronprins bestämde att premiären skulle ställas in.

– Det var beslutet var det enda möjliga, säger F1-gurun.

För Ecclestone är det viktigt att det var Bahrain som ställt in tävlingen och inte FIA eller FOM. Båda stöttar beslutet.

Kostar miljoner

– Kronprinsen och jag diskuterade detta och vad som är bäst för alla parter. Han bestämde. Han var den som var tvungen att säga att de inte klarade det. Han frågade och jag höll med och jag svarade att jag tycker att det är rätt beslut, säger Ecclestone till BBC.

I och med att det var arrangören och inte FOM som ställde in tävlingen så tvingar kontraktet Bahrain att betala omkring 250 miljoner kronor för tävlingen - även om den inte körs.

Kan flyttas till november

– Men det hade ingenting med pengar att göra, i sådana fall så pratar vi inte om pengar, säger Ecclestone och han vet inte heller vilka merkostnader det blir på grund av beslutet.

Det pratas nu om att det kan bli en tävling i Bahrain den 6 november i stället, då teamen har varit i Indien och sedan ska vidare till Abu Dhabi den 13 november. Men enligt Bernie Ecclestone är läget just nu oklart.

Senast var 1995

– Vi tittar nu på om det går att skjuta in Bahrains GP i kalendern, säger han samtidigt som han utesluter ett race där under sommaruppehållet i augusti:

- Temperaturerna är för extrema då, kanske kan vi ta det efter Indiens GP, förutsatt att läget i Bahrain har lugnat ner sig.

Senast ett lopp sköts upp var 1995 när det var jordbävning i Japanska Aida och loppet sköts upp i från april till oktober.

- Jag hoppas att vi får se Bahrain i tävlingskalendern igen. Antingen i år eller nästa år, säger Bernie Ecclestone.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1