”De vill se blod”

SPORTBLADET

Majdic ber om ursäkt för astma-attacken

Petra Majdic är en av flera åkare som riktat hård kritik mot Marit Björgens dispens att få tävla med en dopningsklassad medicin.

Men nu ber slovenskan om ursäkt.

– Alla tidningar vill ha ett krig mellan mig och Marit, säger Majdic till norska Dagbladet.

Petra Majdic fick stor uppmärksamhet, inte minst i norsk media, när hon inför VM kritiserade Marit Björgens dispens att få ta dopningsklassade mediciner mot sin astma.

Kritiserade medicinen

– Man borde inte få använda mediciner för att utjämna naturliga skillnader mellan löparna, sade Majdic.

Debatten om Björgens dispens har återigen blossat upp stort efter norskans tre raka guld i Holmenkollen. Men efter dagens seger på den klassiska milen bytte Majdic sida och sökte upp norska landslagets sportchef för att be om ursäkt för sitt tidigare uttalande.

– Jag blev så besviken på norska tidningar som plockat ut ett citat från en så lång intervju. Det var inte rätt, det de skrev, för jag talade grundligt om en farlig situation och de använde bara delar av det, säger Majdic till Dagbladet.

”Vann redan innan”

– Problemet är att FIS låter oss tävla i minus 20 grader, problemet är köldgränsen och det var det jag ville få fram. Men allt tidningarna vill ha är ett krig mellan mig och Marit. Jag vet inte varför men de vill se blod.

Majdic säger att det är media som förstorar upp kritiken mot Björgen.

– Det här handlar inte om mig och Marit för hon vann även före den här medicinen kom på tapeten. Hon vinner med eller utan medicinen.

ARTIKELN HANDLAR OM