Hamilton snabbast på träningen

Foto: Hamilton får tummen upp.
SPORTBLADET

Premiären är avklarad.

Med Lewis Hamilton i topp.

Den första träningen i Indien avklarades utan större problem, Lewis Hamilton, McLaren var snabbast före De både Red Bullbilarna med Sebastian Vettel och Mark Webber, fyra var hans McLarenkollega Jenson Button. Britten Hamilton körde på 1:26.836, vilket var 0.508 sek snabbare än mästaren Vettel. Femma var Mercedes Michael Schumacher som var 1,694 efter Hamilton och knappt före sin teamkollega Nico Rosberg.

Störst problem hade Ferraris Fernando Alonso som tvingades stå i garaget i mer än 50 minuter och som sedan blev allt långsammare på banan.

Han drabbades av ett tekniskt fel, det har pratats om motorproblem.

”Jag mår okej”

Han ville själv köra tillbaka till garaget, men stallet bad honom att parkera direkt. Därför fick han bara fyra varv och ingen vettig tid. Han var sist av de 24 bilarna i kvalet. Även Pastor Maldonados Williams hade motorproblem.

Annars var det bara e större incident under träningen. Jaime Alguersuari (Toro Rosso) kraschade i en snabb höger/vänsterkombination (kurva 10) när det var tio minuter kvar av passet.

– Men jag mår okej, säger spanjoren som hade den 16:e tiden.

Annars var det smog och en hund som drog störst uppmärksamhet till sig. Förarna hade problem med sikten på grund av smogen och efter fem minuter avbröts träningen. Detta för att en hund irrat in på banan, träningen fortsatte sedan när hunden var infångad.

Fotnot: För resultat se F1-bevakaren

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1