AIK-fansen vädjar till förbundet

”Ett sätt att jämna ut oddsen”

avIbraheem Alsalman

Öster vill spela kvartsfinalen mot AIK på måndag i Tipshallen.

De har begärt dispens av det Svenska fotbollsförbundet.

Det har fått AIK-fansen att se rött.

– Det är en dålig hall som man tror att de har köpt från Jula, säger Elvira Eriksson, ordförande i AIK:s supportergrupp.

Efter gårdagens lottning stod det klart att Öster ställs mot AIK i Svenska cupens kvartsfinal. Matchen var tänkt att spelas under kommande helg men Supertettanlaget har skickat en dispens till SvFF där de begär att mötet ska spelas på måndag och inomhus i Tipshallen.

Anledningen till att de vill byta arena ska vara att de vill spara på gräset på sin ordinarie hemmaplan Myresjöhus Arena - där ett hybridgräs ligger. När det gäller matchdatumet vill Öster flytta den på grund av att det är rugbyturnering i Tipshallen hela helgen.

Det har fått AIK-fansen att rasa.

”Köpt från Jula”

De är inte alls nöjda och hävdar att det hade varit förnedrande mot cupen som turnering om nu SvFF beviljar Östers dispens.

– Det tycker jag inte alls om. De har en hemmaarena som funkar och hybridgräs som finns tillgänglig. Det är ett sätt för dem att jämna ut oddsen inför matchen. Jag hoppas, för svensk fotboll, att de ger avslag. Det är en nedvärdering av Svenska cupen. Det är en dålig hall som man tror att de har köpt från Jula, säger Elvira Eriksson, ordförande i AIK:s supportergrupp.

Hockeykrock

En annan anledning till raseriet är att AIK Hockey spelar den första finalen i Hockeyallsvenskan mot Oskarshamn– även den på måndag.

– I och med att den spelas samtidigt så blir det en splittring. Jag tror inte att de (SvFF) har tagit hänsyn till det alls. Det är tråkigt, säger Eriksson och fortsätter:

– Tipshallen är liten. Den tar emot endast runt 1 500 personer, så alla kommer inte ha möjlighet att se matchen på plats.

Elvira Eriksson tror inte att eventuella förändringar blir avgörande men hon hoppas att förbundet lyssnar på supportrarna och ger avslag för dispensen.

– Det är klart att förutsättningarna blir sämre men jag tror inte att det blir ett stort avgörande. Både för fotbollens och supportrarnas skull hoppas jag att förbundet ger avslag.

1 av 2 | Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Tipshallen i Växjö.
ARTIKELN HANDLAR OM