Serena Williams vann Wimbledon

SPORTBLADET

Besegrade storasyster i två raka set

LONDON

Till åldern är hon yngst, när det gäller tennismeriter håller Serena Williams dock på att hinna ikapp storasyster.

Lillasyster Williams vann på lördagen Wimbledon-finalen över Venus och tog därmed sin tredje Grand Slam-titel i karriären.

Alla tre efter finalseger mot just storasyster.

- Det var nu eller aldrig, jag är verkligen glad över att få hålla den här trofén, sade Serena efter lördagens final.

Deras pappa, Richard Williams, har alltid hävdat att Serena är den mest talangfulla av de båda. Och kanske får pappa rätt. De båda systrarna dominerar just nu damtennisen fullständigt och det är Serena som är den starkaste av de båda.

För knappt en månad sedan vann hon Franska mästerskapen efter finalseger mot just Venus, på lördagen tog hon ytterligare en Grand Slam-titel på bekostnad av storasyster.

Bröt sviten

På 78 minuter hann 20-åriga Serena med att besegra sin två år äldre syster med setsiffrorna 7-6 (7-4), 6-3.

Därmed bröt hon också Venus svit på två raka Wimbledon-titlar.

Tidigare matcher mellan de båda amerikanska systrarna har varit av sämre klass, men publiken kring Centre courten i Wimbledon fick valuta för sina dyra biljetter.

Serena tog ledningen med 4-2 och hade möjlighet att serva hem setet, men Venus kom tillbaka och tog ledningen 6-5. Första set gick till tiebreak där Serena kunde vinna på sin andra setboll.

Avgörande tiebreak

I andra set behövde hon bara en matchboll för att ta hem matchen och Wimbledon-titeln.

- Tiebreaket var avgörande. Jag försökte att ta det lugnt men Venus är verkligen svår att besegra på gräs.

- Hon var den bättre av oss, det är synd att jag förlorade för det var här allting började för mig, sade Venus som vann sin första Grand Slam-titel just i Wimbledon.

Hon är fortfarande störst av de båda med en Grand Slam-titel mer än lillasyster och 25 titlar på WTA-touren mot Serenas 16.

Men styrkeförhållandena håller på att ändra sig, Serena har nu tre raka segrar i Grand Slam-sammanhang mot sin syster. Hon kommer också att ta över förstaplatsen från sin syster på rankinglistan när den presenteras på måndag.

Därmed är lillasyster störst, i alla fall på rankingen.

TT-AFP