3 000 läsare mejlade in för att stötta Jörgen

SPORTBLADET

Gunde: Slicka såren och gå vidare

Svenska folket lider med Jörgen Brink.

Delar av det norska också. Aftonbladets hemsida bombarderades i går med tröstande ord. Här är några av de totalt 2 865 mejlen till Jörgen, plus stöttande ord från några kändisar:

Foto: Jörgens tack till läsarna.

- Jag lider med Jörgen. Men att man går in i väggen är sånt som händer - det är bara att hoppas att det inte sker i ett stort mästerskap, som det gjorde nu. Nu gäller det att analysera det som hände och försöka gå vidare.

Torgny Mogren, före detta skidess

- Gratulerar till en jättefin stafett. Synd att det inte gick hela vägen. Nästa gång lyckas ni!

Pelle i Solna

- Dere gjorde en glimrende innsats. Dere tapte ikke en gullmedalje, dere vant en bronsje. Ankermannen deres gjorde en topp innsats. Du kan ikke gjøre mer enn å ta deg helt ut uten doping. Med en slik innsatsvilje så når han til tops en dag. Gratulerer og takk for en spennende stafett til alle de fire.

Med vennlig hilsen Bjørn Moe

- Se framåt! När nåt sånt här händer - oavsett om man är artist, idrottsman eller nåt annat - gäller det att aldrig se bakåt, utan försöka att komma igen i stället.

Dag Finn, norsk sångare och dokusåpakändis

- Vi hadde unnet dere gull - opp med hodet Jørgen! Neste gang blir det bedre!!

Erik S, Trondheim, Norge

- En bronsmedalj är inte så dåligt trots allt. Det kanske känns tråkigt nu, men Jörgen kommer tillbaka.

Bert Karlsson, skivbolagsdirektör

- Hej på er grabbar! Jag bryr mej inte jättemycket om sport men såg slutet av stafetten. Trodde som alla andra på guld. När det inte blev så blev jag jätteledsen för Brinks skull. Jag kände med honom! Ni andra verkar vara himla justa med att ta hand om honom. Bra för det behöver han säkert. Det är inte kul att förlora. Jag önskar er lycka till i framtiden både med sport och annat.

Kramar Bettan Svensson, Kolmården

- Jörgen kommer att gå stärkt ur det här, han kommer att komma över det. Det är extra tufft när det händer under en stafett, naturligtvis, men nästa gång går det bättre.

Magdalena Forsberg, programledare och tidigare skidskyttedrottning

- Dette fortjente dere IKKE. De svenske gutta burde fått gull. Jeg er sikker på att dere kommer voldsåmt på sprinten. Det blir GULL på dere!

Jan Tore, NORGE

- Jörgen, jag tröstar dig gärna, du gjorde ett mycket bra lopp. Nästa gång håller det ända fram! Och en bronsmedalj är inte dåligt det heller. Till sportjournalister på tidningar, radio och TV vill jag rikta den gamla devisen: "Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten".

Vänliga hälsningar, Hasse Karlström

- Grattis till bronset - och tack för en spännande tävling! Det är så man måste se det, stafettlaget gjorde en bra insats tycker jag.

Peter Harryson, skådespelare

- Deppa inte Jörgen, ni svenskar är underbara med stafettguld eller utan! Hade det här hänt för oss finnar hade vi beskyllt skidorna, läkaren eller magsjukan. Hade det hänt för norrbaggarna, hade de protesterat. Svenskarna godkänner, att man kan misslyckas ibland. Dessutom har Jörgen de vackraste ögonen i hela VM. Livet fortsätter!

Tant Oili, finnjävel från norrbaggarnas land, som sedan 2001 hejar bara på svenskar i skidor

- Du gjorde allt du kunde och är mycket nöjd med din instas. Ingen kan veta när något sånt här sker. Ni lyckas nästa gång! Jag lider med dig Jörgen.

Mvh Björn

- Tack för den spänning, som ni ger till oss alla. Nästa gång!!! Alla tycker vi synd om dig Jörgen.

Hälsning från Hammarö

- Hoppas ni kommer över detta, ni var ju så bra. Du Jörgen gjorde allt vad du kunde och lite mer så kom igen och lägg det bakom dig.

Hälsningar från 2 ölänningar

- Kom igen Jörgen, det är redan glömt.

Erik Malmberg

- Deppa inte ihop. Förstår att det känns tragiskt just nu. Men detta händer alla skidåkare någon gång och vi anklagar inte dig. Tycker du är suverän! Fortsätt i samma anda! Heja Jörgen!

Norrlandstös med familj

- Mycket bra kämpat! Väggen kan man inte göra något åt, Jörgen! Du gjorde ett bra lopp i dag, inget snack om den saken.

Anders

- Jag lider med dig.

Mats Olofsson, Boden

- Det som hände Jörgen är det sista man som idrottsman vill vara med om och jag lider med honom. Men den som vinner guld kan suga på karamellen ett dygn innan det är dags för nästa uppgift och det är likadant nu - slicka såren och gå vidare!

Gunde Svan, skidlegend

ARTIKELN HANDLAR OM