Tigern är sårad

Publicerad:
Uppdaterad:

- då är utgången helt oviss

BIRMINGHAM.

Äggklockan ringde tidigt för Tiger Woods.

Efter två plötsliga förluster i går har världsettan en rent bedrövlig statistik i Ryder Cup. Tre segrar på tolv matcher måste kännas som skaftet från en järntrea genom bröstet.

Tigern är sårad.

Ingen förstår någonting.

Tiger Woods har missat puttar som är kortare klubban han håller i handen. Det är nästan så att han vid flera tillfällen böjt sig ner för att ta upp bollen ur koppen – för att upptäcka att den stannat bredvid.

Frågan är hur Tigern mår.

Och hur mycket lagspelare han egentligen är. Förra veckan förklarade han att egna turneringssegrar är viktigare än Ryder Cup och i första dagens parspelet på Belfry gick han mest för sig själv, samtidigt som Europas spelare ständigt peppade och hjälpte varandra.

I dag möter världsettan en av Europas bästa Ryder Cup-spelare just nu. Thomas Björn har spexat med både lagkompisar och publik den här veckan, och spelat bättre golf än på länge. I går skrapade superdansken ihop flera kilometer av lyckade puttar.

I dag går han ut för att fälla Tigern igen, redan på morgonen.

I eftermiddag får Jesper äntligen spela

Mycket talar för att spelarna med bäst harmoni avgör Ryder Cup.

Fördel Europa där, med andra ord.

Men... USA använde samtliga sina tolv spelare i går.

Det gjorde inte Europa. Pierre Fulke och Phil Price debuterar först i dag, i en intressant foursome mot det bästa amerikanska paret, Phil Mickelson och David Toms.

Jesper Parnevik kan äntligen räkna med spel i bästboll, tillsammans med bäste vännen Sergio Garcia, i eftermiddag.

Jag känner en viss oro över att USA redan låtit hela sitt lag komma in i matchen. Det kan bli en fördel, eftersom de i dag har fler spelare som både är utvilade och saknar premiärnerver.

Europa ställer nämligen trötta ben på banan i dag. I går förlorades flera matcher på grund av slitage. Björn och Darren Clarke hade spelat lysande i 30 hål och var på väg mot sin andra poäng – men föll ihop fullständigt, i matchen mot Hal Sutton och Scott Verplank.

Colin Montgomerie och Bernhard Langer kollapsade lika oväntat, men med ännu färre hål att spela, mot David Toms och Phil Mickelson.

Matchningen av det europeiska laget kan ha varit ett misslyckande.

Fördel USA där, med andra ord.

Alltså är Ryder Cup helt oviss.

Det enda vi vet säkert är att Niclas Fasth spelar ny storgolf i eftermiddag.

Han är utvilad och har säkert fått smak för det här med Ryder Cup.

Till skillnad från Tigern.

Thomas Tynander

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN