Halmstad chanslöst mot Sporting

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Fick stryk med hela 6 1

Sporting Lissabon var flera nummer för stora för Halmstad i Uefacupen. HBK var aldrig nära att störa Sporting och Europaäventyret är därmed över för i år. De portugisiska segersiffrorna skrevs till 6-1.

Efter 1-0-förlusten på Örjans Vall var Halmstad tvungna att vinna borta mot Sporting Lissabon på José Alvalade-stadion. En minst sagt otacksam uppgift.

Och inte blev det lättare efter 31 minuter när Sporting fick straffspark. Den brasilianske skyttekungen Mario Jardel slog bollen i det ena hörnet och Håkan Svensson slängde sig i det andra.

Och motgångarna fortsatte för HBK i den 38:e matchminuten när Joao Pinto nickade in 2-0 efter en hörnvariant.

Men innan paussignalen ljöd hann Roger Nordstrand ge hallänningarna hopp med en 2-1-reducering. Matchen var för övrigt Nordstrands blott andra från start under hans tre år i HBK. Stefan Selakovic stod för framspelningen till målet.

Det lilla hoppet släcktes dock tidigt i andra halvlek då Niculae kontrade in matchavgörande 3-1. Portugiserna hann också med att göra 4-1 genom Paulo Bento och både 5-1 och 6-1 genom Jardel innan matchen var över.

Förlusten innebär att epoken Tom Prahl är över i Halmstad. En epok som bland annat innebar SM-guld 1997 och 2000. Nästa år tar Jonas Thern över i Halmstad medan Prahl återfinns i Malmö FF.

Publicerad: