”Det går inte att beskriva känslorna”

SPORTBLADET

Handbollshjältarna mottogs av flera hundra personer på Landvetter

Foto: ”Jag kommer att gå runt med ett leende på läpparna framöver”, sa Isabella Gulldén (mitten) när hon landat på Landvetter.

GÖTEBORG. Flera hundra personer hyllade silverhjältarna på Landvetter.

Men på söndag är det allvar igen – och då möts flera av EM-­stjärnorna i elitserien.

– Vi har redan börjat hetsa varandra, säger Annika Wiel Fredén.

40 minuter sena kom de ut en efter en. Trötta men lyckliga. Det svenska damlandslaget i handboll gjorde dundersuccé i EM i Norge/Danmark och flera hundra personer ville hylla dem på Landvetter i går kväll.

– Jag fattade väl att några stycken skulle komma hit, men inte så här många. Jag är inte riktigt iordninggjord för ett sådant här mottag­ande, säger Isabelle Gulldén och menar att söndags­kvällens avslutningsfest pågick ett bra tag.

– Jag har ont i huvudet, annars känns kroppen bra, haha.

”Det är sjukt stort”

EM-silver, beskriv känslorna.

– Det går inte. Man mår bara bra. Man hade ju självklart helst vunnit, men det vi har gjort är ändå sjukt stort. Jag kommer att gå runt med ett leende på läpparna framöver, säger Gulldén, som har levt i EM-bubblan i fyra veckor.

Går det att ladda om till elitserielunken på söndag?

– Vi spelar inte förrän den 26:e.

Det är på söndag.

– Haha, där ser man. Men det är klart att man kan ladda om, även om vi inte hinner träna så mycket i veckan. Vi får njuta av det här några dagar först, säger Isabelle Gulldén.

När elitserien drar i?gång igen efter EM-uppehållet blir det ett par extra heta fajter direkt.

Längtar inte

På annandagen ställs Sävehof (Gulldén, Grubbström, Roberts, Helleberg) mot BK Heid (Wiel Fredén), och Spårvägen (Boson) möter Team Eslöv (Wiberg).

– Jag kan inte säga att jag längtar efter den matchen, men jag lovar att komma full av energi, säger högersexan Annika Wiel Fréden, som på söndag får spela man mot man mot landslagskompisen Jessica Helleberg.

– Vi har redan hetsat varandra en del och sa att vi skulle punkta bort varandra hela matchen. Det blir kul, men nu ska vi bara koppla av och njuta några dagar först. Det är vi värda.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll