Hirvonen: ”Man måste vara modig”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fordföraren om det
missade VM-guldet

Foto: Alastair Grant, AP
Mikko Hirvonen erkänner att han inte var beslutsam nog i fjol när han tappade VM-titeln till Sébastien Loeb.

Han förlorade VM-guldet med en ynka poäng.

Nu satsar Mikko Hirvonen på revansch.

– Man måste vara tillräckligt modig för att ta de tillfällen som bjuds, säger han.

Finländaren som kör för Ford var det stora utropstecknet förra året. Han imponerade stort och hade greppet om VM-guldet, ändå förlorade han kampen mot legendaren Sébastien Loeb, Citroën.

– Jag vet att jag inte var tillräckligt beslutsam vid ett eller ett par tillfällen, det handlar om bilens inställningar och om mitt agerande vid ratten. Det är ofta de små sakerna som avgör om det blir en vinst eller en förlust, säger han enligt Motorsportmagazin.

”En perfekt säsongsstart”

Nu väntar Svenska Rallyt, en tävling där Hirvonen varit trea och tvåa. Underlaget är en favorit och kanske kan Fordstallets främste bädda för en seger.

– Svenska Rallyt är en perfekt tävling att börja säsongen med. På snö kan man köra lite mer avslappnat, man måste inte vara lika exakt som man måste vara på grus eller asfalt. Man kan ta med sig mer fart in i kurvan och använda sig av snövallarna får att få bilen att gå perfekt in i kurvan. Det är ett fantastiskt fäste, säger Hirvonen och fortsätter:

– När isen är mjuk så biter sig dubbarna fast i underlaget. Det är en helt vansinnig känsla att kunna köra så fort när det är så halt och hela tiden veta att man har samma perfekta fäste som på grus.

När Sébastien Loeb har sina asfaltsrallyn i slutet av säsongen så har Mikko Hirvonen sin chans i Sverige. För underlaget - det älskar han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally