Annas motorlista 20/3

1 Felipe Massa

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Fernando Alonso som vann F1-premiären i Bahrain får ursäkta, men det var Felipe Massas comeback som imponerade. Tvåa i det första kvalet efter den fruktansvärda olyckan i kvalet till Ungerns GP för mer än ett halvår sedan och en andraplats i loppet.

2 Valentino Rossi

Han verkar inte ha några problem med motivationen, trots nio VM-guld och 100 GP-segrar. MotoGP-mästaren var återigen snabbast på testerna i Qatar. Imponerande.

3 Sebastian Vettel

Han imponerade i F1-premiären, men ett tändstift gick sönder och han föll från ­första till fjärdeplats. Tändstiftet är utbytt och Red Bullföraren ska köra med samma ­motor i Australien nästa vecka.

4 Frank Williams

Det ryktas om att Williams förbereder ett nära samarbete, kanske ett partnerskap med VW. Enligt Sport Bild förhandlar parterna med varandra, VW är intresserade av F1 om den nya världsmotorn, den som ska användas i alla serier, införs 2013.

5 Giuseppe Azzollini

Han lämnade Toyota när de drog sig ur F1 och jobbar med en revolutionerande diffusor för Ferrari. Den kräver att man bygger ett nytt chassi och teamet jobbar redan med på en B-version av årets bil.

6 Brad Keselowski

Har kritiserats efter incidenten med Carl Edwards, men han är envis.

– Den bästa revanschen som jag kan få är att jag inte påverkas av det som hänt och att jag inte ändrar på mig det är en signal till Edwards och alla andra. Det funkar nämligen inte för mig, säger han.

Nästa rond körs i helgen och det är årets coolaste NASCAR-lopp, Bristol Food City 500.

7 Eric Boullier

Han är teamchef för Renault och fransmännen har fått tillåtelse av FIA att förbättra sin motor, detta trots utvecklingsförbudet. Renault och Red Bull (som kör med Renaults motorer) hade ­ansökt om att få förbättra motorn eftersom de anser att Mercedesmotorer annars har ett förstort försprång. Undantaget gäller tillförlitligheten och kostnadssänkande åtgärder, inte prestandan.

8 Marcelo Lotti

IRC-bossen meddelar att IRC-rallyt i Asturien flyttas inom Spanien. Det avgörs redan i april/maj på Kanarieöarna. Arr­angörerna i Asturien fick ekonomiska problem och därför stryks den deltävlingen.

9 Hermann Tilke

Har varit med och ritat racingbanan i Aragón, Spanien som tar över MotoGP-loppet från Ungern. Datumet är det samma, 19 september.

10 Narain Karthikeyan

Blir den första indiern i NASCAR. Han ska köra några utvalda lopp i Truck Series. Premiären sker redan i mars.

Motorstopp

Bernie Ecclestone

Det har varit mycket hård kritik, från fans, förare, och team mot de nya F1-reglerna. Bland annat har David Coulthard föreslagit att det ska bli obligatoriskt med två depåstopp. Men reglerna ska inte ändras.

– Ingen panik, vi har ingen kris. Kortsiktigt kan vi inte göra ­någonting och man ska inte handla utan att tänka först, säger Ecclestone som vill ha ett alternativspår för att underlätta omkörningar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM