”Måste vara lite action”

SPORTBLADET

Antonio Lindbäck och Magnus Zetterström var nära att ryka ihop

Foto: Magnus Zetterström och Antonio Lindbäck var nära att råka i slagsmål när Indianerna mötte Piraterna.

Speedwaystjärnorna Magnus Zetterström och Antonio Lindbäck rök ihop när Indianerna tog emot Piraterna.

Bråket började på banan och fortsatte i depån.

– Vi är inga fjollor. Det måste vara lite action, säger ”Zorro”.

Motalalaget Piraterna vann gårdagens match i Sannahed, men eftersnacket handlade inte om speedway utan ett bråk mellan två av landets bästa förare.

Ledare gick emellan

VM-föraren Magnus ”Zorro” Zetterström och piratenstjärnan Antonio Lindbäck började gräla direkt efter målgången i det 13:e heatet och fortsatte hela vägen till depån, där ledare tvingades sära på dem.

– I ett tidigare heat stängde jag honom för att han inte skulle komma runt mig. Han tyckte att det var väl hårt och ville ge igen. Han gjorde det på sitt eget vis, svängde på rakorna och slog av på gasen. Då är det inte speedway längre. Man kan köra hårt och tufft, men man behöver inte ta det till det farliga stadiet, säger Antonio Lindbäck till Sportbladet.

”Mycket adrenalin”

Efteråt försökte både ”Zorro” och Lindbäck tona ner bråket.

– Det är mycket adrenalin, men det såg nog värre ut än det var. Jag är för snäll för att slåss. Vi testade vem som har störst horn – och det slutade oavgjort. Vi pratade inte efter matchen, men det har lagt sig till nästa gång vi träffas, säger Antonio Lindbäck till Sportbladet.

Han och Magnus Zetterström har varit lagkamrater i både Masarna och brittiska Poole.

–?Det var hårda tag på banan, men jag och ”Anton” är för bra kompisar för att tjafsa och ägna oss åt pajkastning. Att vi skulle slåss är nonsens. När vi stannade till i depån kom folk och blandade sig i. Jag tror att det var de som upplevde stämningen som otäck, säger ”Zorro”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway