Red Bull krossar allt motstånd

SPORTBLADET

Webber tog tredje raka

Foto: Mark Webber.

Red Bull har pole för sjunde loppet i rad.

Mark Webber för det tredje.

– Jag ser fram emot helgen, säger Mark Webber.

Australiern som leder VM imponerade återigen i kvalet. Red Bullföraren var snabbast med sina 1:26.295, före Lewis Hamilton, McLaren och Sebastian Vettel, även han Red Bull.

Därmed har Red Bull haft pole position vid samtliga lopp i år, Mark Webber startar först för tredje gången i rad.

Fyra av de fem senaste

Det betyder att han har goda chanser att ta sin tredje seger på lika många lopp och han gör det på en bana där föraren med pole har vunnit fyra av de senaste fem loppen.

– I Barcelona var det de nio senaste loppen som poleföraren vunnit och det gick ju bra, så..., säger Mark Webber som är mycket nöjd med sitt snabba varv:

– Jag kom in perfekt i kurva åtta och i morgon står jag på helt rätt plats. Jag känner mig väldigt optimistisk, även om det inte blir något lätt lopp. Det är väldigt jämnt i toppen.

Hade stora problem

Däremot hade hans teamkollega Sebastian Vettel stora problem det sista varvet. Återigen fick tysken tekniska problem och tappade tid, även om det räckte till en tredje startplats.

– Q1 och Q2 gick jätte bra, men jag vet inte riktigt vad som hände i Q3, säger Sebastian Vettel till tyskspråkig media.

– Jag var en halv sekund snabbare i början men vid kurva 12 så låste sig väster framhjul och det hände i nästa kurva igen. Då blir man osäker. I den första kurvan på nästa varv så inträffade det igen, jag kunde inte bromsa och bilen gick rakt fram kändes det som. Vi undersöker nu vad problemet var.

”En fördel”

Enligt uppgifter till RTL är det en stabilisator som gått sönder.

– Jag hade kunnat vara betydligt snabbare, men nu hade jag tur som inte startar som fyra. Nu ligger jag i alla fall på den reda sidan och det är en fördel.

Lewis Hamilton, som startar som tvåa var mycket nöjd med att trycka sig in mellan de båda Red Bullbilarna:

– De är en fantastisk känsla att splittra dem. Hittills har de varit omöjliga, säger britten.

– Vi har snabbheten och i racet är vi bättre så nu kan vi attackera.

Hans stallkompis Jenson Button startar som fyra framför de båda Mercedesbilarna med Michael Schumacher och Nico Rosberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1