Red Bull tvingades ändra sin diffuser

SPORTBLADET

FIA krävde förändring
sedan McLaren klagat

Foto: Red Bull tvingades ändra sin diffuser inför Monacos GP.

Red Bull har varit mycket noga med att dölja bakänden på sina bilar för att nyfikna ögon inte ska få korn på några hemligheter.

Men McLarens ingenjör Paddy Lowe fick en tillräcklig glimt av diffusorn för att se att det fanns detaljer som inte var reglementsenliga.

FIA fick sedan Red Bull att ändra diffusern till Monacos GP.

Det har varit ett stort hemlighetsmakeri kring Red Bulls bilar, teamet har varit mycket noga med att dölja bakänden på bilarna så att nyfikna konkurrenter inte ska kunna avslöja några detaljer.

– Det är klart att bakänden på bilarna är så känslig att vi försöker göra det så svårt för andra att se den som möjligt, har Red Bulls chef Christian Horner sagt till Auto Motor und Sport.

McLaren anmälde till FIA

Men McLarens ingenjör Paddy Lowe lyckades få en tillräcklig glimt av bilarna i Barcelona för att se att allt inte stod rätt till med diffusern. Lowe påpekade för FIA att det fanns en detalj i diffusern som inte höll sig till reglementet och FIA krävde att Red Bull skulle åtgärda saken innan Monacos GP.

Red Bull tycktes dock inte bli besvikna över att de tvingades ändra på diffusern.

– Vi fick köra med en version utan de där diffuservingarna och det blev till och med bättre, sade Christian Horner skämtsamt till webbplatsen totalF1.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1