Tjänar mest i OS – flyttar in på båt

SPORTBLADET

Drar in över två miljarder kronor: ”Rikaste laget i OS”

Lönelistorna inför OS är släppta.

Det amerikanska basketlandslaget, med Kevin Durants årslön på 481 miljoner kronor, dominerar listan.

Men de vägrar bo i OS-byn.

– Sängarna är för små, säger talespersonen Craig Miller.

OS i Rio de Janeiro invigs på fredag.

Men redan nu har en vinnare korats i Kevin Durant.

Basketstjärnan är den idrottare med den högsta lönen i OS med sin årslön på svindlande 481 miljoner kronor, enligt Forbes.

Och det är just USA:s basketherrar som dominerar topp tio-listan.

Har hyrt in lyxbåt

Med finns även Carmelo Anthony, Kyrie Irving och Paul George som tillsammans drar in över 600 miljoner kronor medan de allra största stjärnorna, LeBron James och Steph Curry, avstår spelen i Rio.

Tillsammans drar de amerikanska basketherrarna in över två miljarder (!) kronor om året i rena spelarlöner, utöver det finns även individuella sponsoravtal.

”Det är inget tvivel om att det är det rikaste laget i OS i Rio”, skriver Daily Mail.

Men de amerikanska basketstjärnorna vägrar att bo i OS-byn.

I stället har man tillsammans hyrt in en lyxyacht som normalt sett kostar drygt 100 000 kronor per svit per vecka att hyra.

– Vi känner att det är bästa sättet att förbereda oss. Spelarna har haft långa säsonger och vill spendera tid med sina familjer, säger talespersonen Craig Miller.

Förutom att fartyget har plats för 296 passagerare finns även skönhetssalonger, fyra lyxrestauranger, ett bibliotek och ett casino för spelarna att roa sig på.

– I OS-byn är sängarna för små. De är inte gjorda för spelare som är 2,13 meter långa. Spelarna får alltid ställa dit pallar vid sängkanten för att vila fötterna på, säger Miller.

Serena Williams med på listan

Förutom basketdominansen finns Novak Djokovic (tennis), Rafael Nadal (tennis) och brasilianske fotbollsstjärnan Neymar med på topp tio-listan över de som tjänar mest.

Serena Williams är den med högst lön bland damerna med sin årsinkomst på 250 miljoner kronor vilket räcker till en åttondeplats.

Se hela listan nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

Sommar-OS