Succéstart för Felix Rosenqvist i Indycar

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann under premiärhelgen: ”Verkligen otroligt”

1 av 3 | Foto: MOTORSPORT PUBLICATION

Felix Rosenqvist gjorde succé direkt.

Han vann under premiärhelgen.

– Den här segern ska jag njuta av, säger han.

Svensken ska i år köra så väl i USA som Europa och har ett mycket hektiskt schema. Han inledde i USA och kvalade in i första startled i sitt första race i Indy Lights, men tappade flera placeringar redan på det första varvet och var sjua i mål.

– Det var jag och min ingenjör som missförstod varandra, vi missade när det gäller motormappingen så jag hade ingen power alls. Det blev bara helt fel, säger Felix till Sportbladet.

– Därför känns det extra härligt med en seger i det andra loppet.

Han hade pole position i det andra loppet under tävlingshelgen i St Petersburg, Florida, och han har dessutom varit väldigt duktig på stadslopp under hela sin karriär.

Skönt bevis

Nu tog han täten direkt och släppte den aldrig. Han körde dessutom tävlingens snabbaste varv.

– Det var skönt att bevisa för alla andra och för mig själv vilken fart som finns i bilen när allt fungerar. I går hade vi problem, vi vet varför det inte gick under det första loppet, säger svensken som kör för Belardi Auto Racing och nu ligger trea i mästerskapet, två poäng efter ledande Félix Serrallés som vann det första loppet.

– Det var en riktigt bra start på säsongen, men jag har alltid trivts på stadsbanor och det är en varierande kalender i Indy Lights. Jag vet att det finns lopp som inte kommer passa mig lika bra, så det gäller att fortsätta jobba hårt om vi ska vara kvar på samma höga nivå som här i St. Petersburg.

Var du överraskad över att du har varit så snabb på alla passen?

– Det har ju gått snabbt på alla pass utom det första loppet och det var överraskande att det gick så snabbt direkt, nu gäller det att njuta av det och försöka hålla i det framöver också.

Annan sport

Nästa deltävling avgörs i Phonix den första helgen i april, men då väntar en ovalbana, någonting som Rosenqvist aldrig tävlat på tidigare.

– De är väldigt annorlunda mot det som jag är van vid och jag måste ha en helt annan inställning med mig till den helgen. Där måste jag vara lite försiktig så att jag inte gör någon du tabbe och kraschar eftersom jag saknar erfarenhet. Jag ska  försöka ta med mig farten och den känsla som vi har i teamet, men nästa deltävling blir en helt annan grej och det måste jag inse. Det är som en annan sport, som att jämföra racing med rally och den första deltävlingen på ovalbana handlar om att jag ska lära mig det och kunna konkurrera på de banorna på sikt, säger Felix Rosenqvist.

– Men först ska jag njuta av denna segern!

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM