Räikkönen kvar i F1

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mercedes snabba Ferraris förare 2017

Foto: TT

Kimi Räikkönen stannar i F1.

Han har förlängt kontraktet med Ferrari.

– Jag är glad över att de tror på mig, säger han.

Den tidigare världsmästaren är klar för en ny säsong tillsammans med Ferrari. Teamet bekräftade i dag att han kommer att köra tillsammans med Sebastian Vettel även 2017.

– Jag är väldigt glad över att jag har kunnat förnya mitt kontrakt, jag är glad över att vara här och över att stanna här ett år till, säger finländaren.

Problem för Rosberg

De två träningarna inför Storbritanniens GP bjöd inte på några andra nyheter. Lewis Hamilton och Mercedes var snabbast, men hans teamkollega Nico Rosberg körde inte under det andra passet. Hans bil blev stående i garaget med en vattenläcka.

– Dwt verkar som om vi är snabbast och som om det återigen blir en bra kamp mellan mig och Lewis, det var verkligen synd att jag inte kunde köra eftermiddagspasset, säger Nico Rosberg

– Jag är övertygad om att vi fixar problemen till morgondagen. Jag kommer att se vad Lewis lärde sig idag och jag ska försöka arbeta vidare med det till lördag och söndag.

Ericsson testade nytt

Hos Sauber körde Marcus Ericsson med en ny bakvinge under det första passet, det var enbart för att samla information så att teamet kan jämföra data från vindtunneln med  den som de fick fram när den nya bakvingen satt på bilen.

– Det var bra att vi testade en ny bakvinge här på Silverstone, vi kunde samla mycket information och den ska vi analysera och lära oss att förstå, säger Ericsson som var 20:e på det första passet och 19:e på det andra.

– Under eftermiddagen hade vi mycket att göra, så körde vi både längre och kortare stinter med både mjukare och hårdare gummiblandningar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM