”Kan vara så att vi inte har någon att skicka till OS”

SPORTBLADET

Fler ryska dopningsavslöjanden

Foto: Davit Modzmanashvili ska ha åkt dit för andra gången i sin karriär.

För varje vecka har fler och fler dopningsfall avslöjats efter att meldonium förbjöds vid årsskiftet.

Maria Sjarapova har varit största ryska stjärnfallet – men nu ska ett helt brottningslandslag vara i fara.

– Det kan vara så att vi inte har någon kvar att skicka till OS, säger ryska brottningsbasen Mikhail Mamiashvili, som senare under dagen tonade ner sitt påstående.

Foto: Mikhail Mamiashvili, brottningsbas.

Avslöjade fusket – tvingas fly sitt land

Vid lunchtid kom uppgifter på nyhetsbyrån AP som gjorde gällande att ryska brottningslandslaget ska ha drabbats av ”ett tiotal” dopningsfall. Några namn ville landets brottningsbas Mikhail Mamiashvili ännu inte gå ut med, men bekräftade att det är många. Han ville heller inte berätta vilken substans det handlar om.

– Dopningsepidemin är som en katastrof. Jag vill egentligen inte säga detta, men det kan vara så att vi inte har någon kvar att skicka till OS, sa Mamiashvili enligt AP.

Tog silver 2012

Ryssland är världens ledande brottningsnation och vann medaljligan i brottning i London 2012. Under EM tidigare i mars vann nationen sju guldmedaljer – men nu skulle allt kunna ändras inför OS i Rio i sommar.

Senare under eftermiddagen tog Mamiashvili tillbaka delar av det han sagt och hävdade att han pratat om dopningsdömda inom alla sporter i Ryssland.

Däremot bekräftade han att två ryska brottare åkt fast: Sergei Semyonov och Evgeny Saleyev, som vann VM-silver 2014.

Andra gången

Sex georgiska brottare rapporteras också ha testat positivt, för meldonium. Däribland OS-silvermedaljören 2012, Davit Modzmanashvili, som nu riskerar livstids avstängning då han har en tidigare dom tidigare i sin karriär.

Avslöjade fusket – tvingas fly sitt land

ARTIKELN HANDLAR OM