”Hoppas att han kommer tillbaka en vacker dag”

avPatrik Brenning

Familjen Schumacher samlad offentligt drygt två år efter olyckan

Michael Schumacher fick svåra hjärnskador efter skidolyckan den 29 december 2013 och har inte kunnat lämna sitt hem.

På måndagen framträdde hans familj vid ett av få tillfällen offentligt när en utställning om F1-världsmästaren invigdes.

Bakom eventet stod sponsorn DVAG som nu är en avgörande faktor till tyskens överlevnad.

Frun Corinna, pappa Rolf samt barnen Gina Maria (18 år) och Mick (16 år) fanns alla samlade när utställningen ”Michael Schumacher – världsmästaren” invigdes i tyska Marburg på måndagen. Bakom utställningen står finansbolaget DVAG som har en avgörande roll för Michael Schumachers framtid.

Betalar 1,3 miljoner i veckan

Enligt ekonomitidningen Bilanz kostar vården av Michael Schumacher tyskens familj motsvarande 1,3 miljoner kronor i veckan, skriver Marca. Detta då 15 personer, inklusive sköterskor, läkare och specialister, vårdar 47-åringen dygnet runt i hemmet i Genéve.

Trots det har familjens förmögenhet på 6,7 miljarder kronor inte minskat. Anledningen är Schumachers sponsoravtal värda 76 miljoner kronor om året med Mercedes Benz och nämnda DVAG som båda valt att stanna vid motorstjärnans sida sedan skidolyckan den 29 december 2013.

”Det är en stor sorg”

Michael Schumacher ådrog sig då allvarliga skallskador efter ett olyckligt fall under ett alpint åk med då 14-årige sonen Mick. I dag är Mick 16 år och fanns alltså på plats när utställningen om hans pappa invigdes på måndagen.

– Schumachers familj är väldigt glada över att DVAG fokuserar på Michaels framgång när deras samarbete nu firar 20 år. Han är en ikon inom sporten, den mest framgångsrike föraren i historien. Och ibland, som sådana här dagar, är det upplyftande att påminnas om det. Självklart saknar vi Michael. Det är en sorg att han inte kan vara med oss här i dag. Det finns ingen som hade velat det hellre än han själv, säger managern Sabine Kehm till Bild.

Kehm gav också en kort uppdatering på Michael Schumachers hälsosituation.

– Vi kan inte vrida tillbaka tiden. Vi måste acceptera det som hänt och hoppas med vårt fortsatta fulla stöd att han kommer tillbaka en vacker dag.

ARTIKELN HANDLAR OM