Första stora titeln för Villa Lidköping

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Norin stor hjälte i Svenska cupen

Foto: Bildbyrån

En hemvändare säkrade Villa Lidköpings första stora titel.

Christoffer Norin tog på sig hjälterollen när klubben vann Svenska cupen.

– Nu ska vi bygga vidare på den här känslan, säger 25-åringen efter 3–2-segern mot Sandviken.

Villa Lidköping förlorade årets SM-final mot Västerås, så spelarna tvingades leva vidare med stämpeln att de tillhör en bandyklubb som inte kan vinna.

Det förändrades dock under söndagen, då Villa spelade hem Svenska cupen efter att ha besegrat Sandviken med 3–2 i finalen.

– Vi hamnade i ett 0–2-underläge men krigade för varandra i 90 minuter. Det här är en stor laginsats, säger Christoffer Norin, som återvände till Villa efter tre säsonger i Kalix.

”Obeskrivlig känsla”

25-åringen avgjorde titelmatchen i den 84:e spelminuten, då han plockade ner ett vänsterinspel från Jesper Eriksson och tryckte in bollen mellan benskydden på Saik-målvakten Joel Othén. Det var nyförvärvets andra mål i matchen.

– Det var en obeskrivlig känsla, men det återstod några minuter att spela. Sedan, när slutsignalen, gick... Det är svårt att beskriva. Det är verkligen skitkul att vinna en titel och eftersom jag är från stan är det extra stort att göra det med Villa.

Vad betyder det här inför fortsättningen?

– Det betyder oerhört mycket för oss som grupp. Det visar att vi kan vinna och avgöra matcher. Nu ska vi bygga vidare på den här känslan, säger Christoffer Norin.

Publicerad: