Stensons succé – med i täten igen

SPORTBLADET

Går han mot andra raka majorn?

Foto: Stenson.

Henrik Stensons succé bara fortsätter.

Den nyblivne The Open-mästaren är med i den absoluta täten även i PGA-mästerskapen.

– Kan man göra det en gång, så kan man göra det igen, säger ”Iceman”.

Det har varit bråda dagar för Sveriges bästa golfspelare på senare tid. Morgonen efter att ha vunnit The Open på Royal Troon och därmed brutit den eviga svenska majorförbannelsen flög Henrik Stenson till Schweiz för att spela en välgörenhetstävling och därefter väntade en kortare ”semester” innan det var dags för nästa major: PGA-mästerskapen.

Om han är sliten?

Bevisligen inte.

”Rider på vågen”

Halvvägs in i tävlingen finns svenskstjärnan med i täten.

– Vi får väl se om energin börjar tryta snart men hittills fungerar det bra. Jag rider på framgångsvågen just nu – trötthet är inget jag tänker på, säger han efter fredagens runda.

40-åringen inledde det andra varvet med två tidiga bogeys men blixtrade sedan till med en eagle på det 18:e hålet (det nionde för dagen, Stenson startade på hål nummer tio). Därefter kom ytterligare tre birdies vilket tog honom upp på totalt sex under par.

”Vet att jag kan vinna”

Stenson ligger nu på en femte plats inför helgens avgörande, tre slag bakom ledaren Jimmy Walker.

– Självförtroendet stiger ju när man lyckas med det jag gjorde på Troon (The Open, reds.anm). Det är fullt naturligt att man känner sig mer självsäker. Kan man göra det en gång, så kan man göra det igen, säger han.

Nu drömmer Golfsverige om ännu en rafflande major-upplösning med en svensk som slutlig vinnare.

– Jag kan inte garantera att jag vinner igen om jag hamnar i en liknande situation som i The Open, men jag kommer åtminstone veta att jag kan vinna, säger Stenson.

”Jobbar stenhårt”

Det som bådar gott för ”Iceman” är att han brukar ha en tendens att spela bra under längre perioder när han väl toppat formen.

– Jag jobbar stenhårt på mitt spel. När det väl sitter så har jag kunnat bibehålla det under längre perioder, säger han till The Guardian.

Även Alexander Norén är bra med efter två varv. Han gick det andra varvet på 68 slag och ligger totalt två under par.

ARTIKELN HANDLAR OM