Experten: Det har varit mycket bråk

SPORTBLADET

De finländska herrarna har haft ett tungt VM i Falun.

Dåliga skidor har gjort att ingen av åkarna har kunnat ta en medalj.

– Det var väldigt mycket bråk i det finländska laget efter stafetten, säger SVT-experten Anders Blomquist.

Foto: Anders Blomquist.

De finska herrarnas bästa placering i VM i Falun är en femte plats i lagsprinten, vilket självklart är en besvikelse. I stafetten fick man en bra start, men försvann sedan efter att Matti Heikkinen tappat massor med tid under fristilsdelen.

I femmilen var det Sami Jauhojärvi som hade dåliga skidor – och 33-åringen hade ingen chans att vara med och slåss om medaljerna.

”Var otroligt missnöjd”

– Oj, oj, oj, det där var inte bra. Sami Jauhojärvi, som gjorde en sådan fin stafettsträcka och som är en alldeles utmärkt femmilsåkare i klassisk stil, var otroligt missnöjd med skidorna i skiathlon när han gjorde ett dåligt klassiskt lopp. Nu är han efter igen. Jag tror det kan bli hårda ord sagda mellan honom och vallarteamet, för det där såg inte bra ut, sa SVT-experten Anders Blomquist när han såg finländaren i spåret efter en knapp mil.

– Det finländska laget hade en urusel stafett. Sami Jauhojärvi började bra, men sedan fick man en usel stafett. Jag pratade med Mathias (Fredriksson, expert i SVT), som hade hört lite av snacket, och det var väldigt mycket bråk i det finländska laget. Matti Heikkinen, som är en klassåkare, tappade 2.20. Han hade gjort bort sig själv, de hade inte så bra skidor.

Petter Northug vann femmilen efter en stark spurt

ARTIKELN HANDLAR OM