Skandallöparen: ”Ville vara Zlatan!”

SPORTBLADET

Mahiedine Mekhissi-Benabbad diskad

1 av 7 | Foto: Mahiedine Mekhissi-Benabbad har tidigare skapat svarta rubriker efter att ha slagits med en landsman och försökt putta omkull en maskot.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad slet av sig linnet och blev diskad på 3000 meter hinder i EM.

Efter loppet förklarade han varför:

– Jag ville vara Zlatan, ska fransmannen ha sagt enligt Radiosporten.

Skandallöparen Mahiedine Mekhissi-Benabbad har tagit dubbla OS-silver, dubbla VM-guld och under torsdagen såg han också ut att ta sitt tredje raka EM-guld.

Men fransmannen diskades på 3000 meter hinder efter att Spanien lämnat in en protest. Den kaxige superstjärnan tog av sig linnet och stoppade det i munnen på upploppsrakan – något som blev kostnad.

I den mixade zonen förklarade Mekhissi-Benabbad hjärnsläppet.

”Löparen som drog av sig tröjan med 80 m kvar (Mekhissi-Benabbad) sa att han ville "vara" ZLATAN”, skriver Radiosportens Bengt Skött på Twitter.

– Mahiedine Mekhissi-Benabbad berättade för oss efter loppet att det var precis som om du gör ett mål i fotboll, han var väldigt exhalterad. I London när han vann silver drog han av sig linnet efter mållinjen. Han sa till oss att han är precis som Zlatan Ibrahimovic. Precis som Zlatan och (José) Mourinho, säger Radio France reporter till Radiosporten.

”Var av glädje”

Efter loppet släppte den kontroversiella löparen också ett uttalande.

– När jag tog av mig linnet på de sista meterna var det på grund av glädje, självklart! Det var njutningen av att vinna. Jag var så glad att försvara min titel, säger han och fortsätter:

– Jag visste om att jag skulle få en varning.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad är en av friidrottsvärldens mest omtalade fixstjärnor. Han har tidigare skapat stora rubriker efter att ha attackerat en maskot och hamnat i slagsmål med landsmannen Mehdi Baala.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott