Bandy

”Det är maximal otur”

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

Två landslagsspelare skadade - av lagkamrater

Patrik Nilsson, otursgubbe nummer 1.
Patrik Nilsson, otursgubbe nummer 1.

Edsbyns Simon Jansson förlorade fyra tänder och Patrik Nilsson skadade knäet i den första kvartsfinalomgången.

Skyldiga: två lagkamrater.

– Det är maximal otur, säger Sandvikens skyttekung, som även missar det andra mötet med Broberg.

Simon Jansson, otursgubbe nummer 2.

För Patrik Nilsson tog den första matchen i kvartsfinalserien mot Broberg slut redan på uppvärmningen i Göransson arena. Det var då Niklas Gälman tog ett felskär och brakade in i anfallsjätten.

Nilsson skadade vänsterknäet  och stod på läktaren när Sandviken vann den första av fem ronder med 3-1.

Avvaktar läkarens utlåtande

Han magnetröntgades under måndagen och oavsett vad bilderna visar kommer han även att stå över tisdagens kvartsfinal på Hällåsen i Söderhamn.

– Det blir inget spel. Knäet känns okej, men det är lite svullet. Jag väntar på svar från läkaren och vill veta vad som har hänt. Det behöver inte vara någon större fara, men jag vilar så att det inte blir värre, säger Patrik Nilsson.

Landslagskollegan Simon Jansson kunde fullfölja Edsbyns match mot Villa Lidköping, men det var inte utan att grimasera. Anledningen är att han i andra halvlek hamnade i skottlinjen när Jonas Edling avlossade den stora kanonen strax utanför straffområdet.

– Jag såg att han skulle skjuta från distans och bestämde mig för att gå på retur. Jag tittade på målvakten, men blev knuffad in i bollbanan, hamnade i obalans och tittade upp när bollen kom. Han fick på en hyfsad pärla. Det bara small. Jag hade ingen chans att flytta mig. Det var dubbel otur, för bollen hade förmodligen gått i mål, berättar han för Sportbladet.

Fyra tänder gick av

Simon Jansson fick bollen i ansiktet och hade så ont att han först befarade att käkbenet var brutet. Det var det inte, men fyra tänder i underkäken gick helt av.

– Jag spottade ut flisor av tänderna på bänken men bytte bara i tio minuter. Sedan kunde jag spela igen. Jag hade tur i oturen, säger han.

Simon Jansson besökte tandläkaren och fick tänderna lagade under söndagen.

– Att spela är lugnt. Nu är jag bara lite öm när jag äter. Jag hade tur i oturen, säger han.

”Tillräckligt med otur”

Det är inte första gången Simon skadas av en lagkamrat. För två år sedan, då Edsbyn mötte Broberg, fick han Felix Phersons skridsko i ansiktet.

– Ja, jag har tagit en skridsko i käften också. Felix ramlade framför mig och skar upp mungipan på mig. Nu har jag haft tillräckligt med otur när det gäller ansiktet. Jag behöver inte mer på ett tag, säger han.

Med sådana vänner behöver du inga fiender...

– Precis. Nä, det är lugnt, säger Simon Jansson och skrattar.

Edsbyn förlorade den första kvartsfinalen  med 1-4 och åker till Lidköping för att ta revansch.

– Vi blev stressade och kom inte upp i nivå. De fick inte känna på vårt spel, men nu hoppas jag att vi kan utmana dem rejält, säger Simon Jansson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy