Innebandy

”Alla stannade upp och var chockade”

Av: 

Patrik Brenning

SPORTBLADET

Skottet som innebandyn pratar om: Tur att det inte var ett av mina hårdare...

Martin Östholm är känd för att skjuta hårt men det här skott tar ändå priset.

Fråga bara Dalens målvakt Martin Rudeström.

– Alla var chockade och ingen förstod vad som hände, säger Pixbo-backen till Sportbladet.

Det är bilden hela innebandyn talar om. I lördagens bortamatch mot Dalen avlossade Martin Östholm återigen sin fruktade bössa – men den här gången klistrade målvakten bollen. Mellan gallret i sin mask.

– Jag har aldrig sett något liknande, säger Östholm.

”Inte ett av mina hårdare”

Vad hände?

– Det var en ganska sjuk situation. Jag kommer relativt fri på kanten och tänker att jag ska dra iväg ett dragskott i farten mot målet och sedan springa på retur om han tappar bollen. Men när jag skjutit hör jag hur han skriker till som om bollen träffat honom i ögat. Det stoppade upp hela matchen på ett ganska roligt sätt eftersom alla var så chockade och inte förstod vad som hände. Men jag tror att han mest blev rädd över att den fastnade så nära ögat för han reste sig upp, drog loss bollen ur gallret och så gick spelet vidare. Men vi kollade på varandra och garvade. Det var en sjuk händelse.

Hur hårt var det?

– Det var inte ett av mina hårdare skott, när man skjuter i farten blir det inte så jättehårt. Men det kan inte vara hur löst som helst eftersom det måste vara lite fart för att bollen ska tränga in och fastna i gallret. Så det måste ha lite med det att göra. Men jag kan skjuta betydligt hårdare – det är tur att det inte var ett sådant skott.

”Tur att det inte var hårdare”

Vad hade hänt då?

– Om jag skjutit riktigt hårt hade skottet säkert träffat i ögat, bollen gick ju in och stannade i gallret så uppenbarligen hade det gått hela vägen in om skottet varit ännu hårdare. Det var väldig tur att det inte var det.

Vi har ju sett en video tidigare där du påstås skjuta sönder en vattentank. Ska vi tro på den?

– Efter det här med gallret tycker jag man ska göra det.

Pixbo vann matchen med 10-3.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Innebandy

Pixbo Wallenstam IBK