NBA-stjärnan lär sig svenska

Foto: AP
Dirk Nowitzki
SPORTBLADET

Dirk Nowitzki är känd som en av de bästa européepiska basketspelarna genom tiderna.

I en stor intervju med Bild avslöjar NBA-stjärnan, som är gift med svenska Jessica Olsson, att han kämpar med att lära sig svenska.

– Min svärmor har gett mig en språkkurs på cd, säger han.

SUPERSTJÄRNA NBA-proffset Dirk Nowitzki med hustrun Jessica Olsson – Martins syster.

Dirk Nowitzki, 36, förlängde nyligen sitt kontrakt med NBA-klubben Dallas Mavericks. Tysken räknas som en av de bästa européeiska basketspelarna genom tiderna och han har spelat i Dallas sedan år 1998. Hans nya treårskontrakt är värt 230 miljoner kronor – en kraftig sänkning av hans tidigare lön.

– Jag har fått bra lön under hela min karriär i Dallas, men i dag är jag i en annan situation än vad jag var när jag var 22 år, säger han i en stor intervju med tyska Bild.

Lär sig svenska

Men karriären är inte allt Nowitzki tar upp. 36-åringen är sedan 2012 gift med svenska Jessica Olsson, syster till Norwich-spelaren Martin Olsson, och nu berättar basketstjärnan att han kämpar med att lära sig svenska.

– I fjol gav min svärmor mig en språkkurs på cd, med en tillhörande bok. Men jag är inte riktigt där än, säger han.

Förra året fick paret dottern Malaika och Nowitzki berättar vidare att det är på god väg att bli en flerspråkig ung dam.

– Jag pratar tyska med henne, Jessica pratar svenska och när vi är tillsammans pratar vi engelska, säger han.

– Men vi vill ha mer än ett barn. Det är ganska klart att vi vill ha två eller tre, men när är inte riktigt bestämt än, fortsätter han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket

NBA