Beskedet: Här sänds Malmös avgörande

SPORTBLADET

Här är glädjebeskedet för alla tv-tittare:

Malmö FF:s play-off visas i gratiskanalen TV6.

– Nu när den 14 år långa väntan kan komma att vara över vet vi att intresset blir stort, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Malmö FF:s matcher mot Sparta Prag i Champions League-kvalets tredje runda ratades av Viasat med motiveringen att intresset var för lågt.

Men de svenska mästarnas högdramatiska play-off-avgörande kommer man visa.

– Vi kommer att lägga ut den i fri-tv och matcherna kommer att gå i TV6, som är vår breda Champions League-kanal, säger Per Nunstedt.

"Sett fram emot detta"

Det är ännu inte klart vilka motståndare som väntar Malmö. Första matchen spelas 19-20 augusti, returen en vecka senare.

– Hur stort intresset är beror mycket på vilket lag de får möta. Jag kommer inte ihåg exakta tittarsiffror, men när vi sände Elfsborg för något år sedan hade vi 21 000 tittare, samtidigt hade vi över 200 000 när de mötte Celtic. Men i det här skedet, när vi vet att det är vinna eller försvinna och att den 14 år långa väntan kan vara över, vet vi att intresset blir stort, säger Per Nunstedt.

Du ångrar inte att ni inte sände dagens match?

– Nej, jag är bara glad över att MFF gick vidare. Nu är vi med om avgörandet, något vi sett fram emot hela tiden.

Play-off-lottningen till både Champions League och Europa League görs på fredag klockan 12. Både Viasat och Eurosport visar den.