Skidskytte

Strömstedt: ”Vi är bra vänner, absolut”

Av: 

Erik Karlsson

SPORTBLADET

Hon pekades ut som mobbad i Björn Ferrys nya bok.

Men Anna-Karin Strömstedt bedyrar sin vänskap med Helena Ekholm – samtidigt som hon ger Björn Ferry rätt i en del av skillnaden på hur herr- och damlandslaget hanterat gruppdynamiken.

– Jag tror killar kan klara av det på ett helt annat sätt, vi tjejer är som vi är, säger hon.

Anna-Karin Strömstedt skrattar när Sportbladet ringer upp.

– Vad vill du då, tänkte jag säga...

Den nypensionerade skidskytten har under dagen hamnat mitt i den tsunami av artiklar som härrör från Björn Ferrys bok ”Ferrytales”. Hon pekas, tillsammans med Ingela Andersson, ut som mobbade av ”De fyras gäng” med Helena Ekholm i spetsen.

”Förstod att det skulle bli så här”

Men hon är inte särskilt upprörd över innehållet:

– Nej jag bryr mig inte så mycket om det här. Jag förstod att det skulle bli så här. När Björn skriver någonting så skriver han från hjärtat, han skriver det han känner och då blir det väldigt stort.

Känner du igen bilden av ”De fyras gäng” och att du och Ingela ska blivit exkluderade och mobbade?

– Det enda jag kan säga är att är man i ett lag så uppstår det alltid situationer när alla vill tävla. Det är väl egentligen ingenting konstigt med det. Sen kan man vinkla det på olika sätt, men jag har aldrig upplevt att jag varit mobbad i ett lag utan det är sådana situationer som uppstår. Sen kanske det hanteras på ett sätt hos killar och ett annat sätt hos tjejer.

Det är ju något som Ferry också pratar om nu i intervjuer, skillnaden på hur män och kvinnor agerar i grupp? Håller du med om det?

– Jag tycker det där är någonting som man ser redan när man är väldig liten, till exempel på förskolan eller på lågstadiet. Jag kan inte förklara varför, men jag känner igen att det ofta blir så för tjejer. Jag tror killar kan klara av det på ett helt annat sätt, vi tjejer är som vi är, haha.

”Vi är bra vänner”

Hur skulle du beskriva din och Helenas relation?

– Den är jättebra. Vi pratar ibland och träffar någon gång om året. Vi är bra vänner, absolut.

Och Björn, kommer du ta kontakt med honom om boken nu?

– Nej jag kommer säkert prata med honom framöver, men jag känner att han har nog nog med uppståndelse kring sig nu.

Tror du han är nöjd med det?

– Hahaha. Ja skriver man en bok som ändå är till för att skapa debatt och väcka uppmärksamhet då tror jag nog han tycker det här är kul.

Är du arg på honom på något sätt?

– Nej, jag tycker jättebra om Björn, har alltid gjort och kommer alltid att göra, jag inte alls arg på honom på det viset. Det här är någonting som jag inte tycker hör till den idrott som vi har hållit på med, jag försöker skilja på dom delarna.

Då får du vänta in boken och läsa den nu då?

– Ja! Det ska bli väldigt kul att läsa den.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Skidskytte