Bandy

Nilsson åttamålsskytt för Sandviken

Av: 

Robert Rosén

SPORTBLADET

Skytteligaledaren hade målfest.

Sandviken bortabesegrade Sirius med 15-2 under onsdagen. Skytteligaledaren Patrik Nilsson gjorde inte mindre än åtta mål.

– Det var jäkligt skoj, säger åttamålsskytten.

Serieledande Sandvikens AIK tog en storseger mot IK Sirius under onsdagen. Slutsiffrorna skrevs till slut till 15-2 och flest mål gjorde skytteligaledaren, Patrik Nilsson, som skrev in sig i målprotokollet inte mindre än åtta gånger.

– Det var jäkligt skoj. Viktiga matcher nu tre sista då vi går för seriesegern, säger Patrik Nilsson.

En poängs ledning inför sluttampen

Anledningen till ketchupeffekten för såväl honom själv som laget ligger enligt honom själv i att Sirius inte kunde ta sig in i matchen.

– Vi får hål på dem tidigt och sen går det på. De får aldrig energi när vi gör fyra-fem stycken i rad och sen i andra så gör vi mål snabbt. Då får de aldrig energi. Då rinner det iväg till slut.

Med två matcher kvar innan slutspelet leder Sandviken tabellen en poäng före Västerås SK. I de två sista matcherna väntar Kalix Bandy och IFK Vänersborg.

Toppnotering av Nilsson

– Vi ska gå rent och vinna dem. Vi lär få göra vårat för att ta det. Det är hemma så det är skönt men det är tuffa matcher, säger skyttekungen om det kommande motståndet.

Även om det blev en hel del mål är Patrik Nilsson inte ovan vid att göra många mål. Han själv menar dock att det här var en toppnotering.

– Jag minns inte om jag gjort sju eller åtta innan. Antingen är det nytt personligt rekord eller så är det tangerat.

I och med dagens målfest står Nilsson noterad för 60 mål på 23 matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy