Växjö segrare i hård och fysisk match

SPORTBLADET

Växjö fick till rena drömmatchen i första kvartsfinalen mot Mullsjö.

Nej, inga öppna ytor.

Nej, ingen målfest.

– Vi i Växjö gillar i alla fall när det blir lite grinigt och när det smäller på, säger Johan Roos till innebandymagazinet.se.

Kvartsfinalserien mellan Växjö och Mullsjö är den på pappret jämnaste i herrinnebandyns slutspel. Tabellfyran och -femman har en tendens att spela fysiska matcher där hemmalaget i slutändan vinner.

Därför talade oddsen för Mullsjö i första kvarten, som spelades i Nyhemshallen. Men smålänningarna var vaksamma hela matchen och släppte bara in två bollar. André Anderssons två mål blev därför avgörande när slutresultatet skrevs till 4–2 till Växjö.

– Jag tror inte att vi vunnit någonsin över Mullsjö borta vad jag kommer ihåg, säger Johan Roos till innebandymagazinet.se.

"Mycket känslor och kamp"

Just André Anderssons noteringar i protokollet summerar matchbilden bra. Anfallaren hade utöver de två målen fyra utvisningsminuter.

Johan Roos, själv hårdför och rejäl back, njöt av den buffliga och tillknäppta slutspelsinnebandyn.

– Det har ju byggts upp en hel del känslor inför den här kvartsfinalserien också. Så det var mycket känslor och kamp därute. Och vi i Växjö gillar i alla fall när det blir lite grinigt och när det smäller på, säger han till innebandymagazinet.se.

Kvartsfinalen avgörs i bäst av sju matcher. Nästa match spelas på söndag.

I den andra kvartsfinalen som spelades under fredagen vann de regerande mästarna Falun mot Sirius med 9–3.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy

Mullsjö

Växjö