Så här tar sig ditt lag vidare

SPORTBLADET

Läget inför Slutspelsseriens sista omgång

Ikväll avgörs det vilka tre lag som får spela direktkval till  SHL i bäst av sju matcher mot Leksand, Modo och Västerås.

Här redovisas alla scenarion som gör att ditt lag tar sig vidare.

Rögle: 11p, +6

Björklöven(h)

Är klara för avancemang. Enda laget som kan snuva Ängelholmarna på förstaplatsen är Vita Hästen som ligger två poäng efter. Vinner Rögle sin match mot Björklöven är laget klart som tabelletta. Tar man en poäng måste Vita Hästen vinna sin match och ta in tre mål. Om Rögle däremot förlorar med tre mål eller fler räcker det för två poäng för Vita Hästen.

Vita Hästen 9p, +3

BIK Karlskoga (h)

Vita Hästen ställs mot avsågade Karlskoga i den sista omgången och det räcker med en poäng för att laget ska säkra avancemanget. Skulle laget inte ta några poäng måste både Björklöven och Mora vinna sina matcher för att passera Norrköpings-laget.

Björklöven 7p, +3

Rögle (b)

Björklöven har avancemanget i egna händer. Tar man tre poäng mot Rögle är platsen i direkt-kvalet säkrad.  Två poäng räcker så länge inte Mora vinner med mer än tre mål mot Malmö. Tar ”Löven” en poäng  får man hoppas på att Mora inte vinner sin match. Om Umeå-laget däremot kammar noll klarar man sig bara om Malmö slår Mora på övertid.

Mora 6p, 0

Malmö (b)

Mora måste ta fler poäng än Björklöven i den sista omgången eller ta en poäng mer och hämta in tre plusmål. Om Björklöven vinner måste Mora hoppas på att Vita Hästen tar noll poäng hemma mot Karlskoga samtidigt som man hämtar in tre plusmål.

Malmö 5p -6

Mora (h)

För storsatsande Malmö är det bara tre poäng som gäller. Samtidigt måste Björklöven kamma noll. Tar Björklöven en poäng kan Malmö bara passera om man slår Mora med åtta mål.

BIK Karlskoga

Vita Hästen (b)

Är så gott som borträknade, men det finns en minimal, teoretisk chans även för BIK. Om Malmö slår Mora på övertid samtidigt som Björklöven tar noll poäng avancerar Karlskoga om man slår Vita Hästen borta med åtta mål.

ARTIKELN HANDLAR OM