Sjödin klar för final efter tunga tiden

avSimon Bank

Foto: TT
Sjödin.

KÖPENHAMN. Han funderade på att sluta, blev lite deprimerad, men bestämde sig för att ge simningen en chans till.

Och titta, nu simmar Simon Sjödin final igen.

– Det här var steg ett. Nu ska jag ut och njuta, säger han.

Svensk herrsimnings grand old man hade egentligen bestämt sig för att sluta. Han har fyllt 31 nu, var inte nöjd med sin utveckling, och tvivlade på sig själv.

– Jag hade en OS-depression och visste inte vad jag skulle göra, men jag hittade glädjen igen och är redo att satsa för fullt igen, säger Simon Sjödin.

Han flyttade till Köpenhamn, fortsatte simma, och nu var han redo för ett första test. Försöken på 200 meter medley var väl ingen smällkaramell – 1.55,26 är en dryg sekund över hans svenska rekord – men det räckte för att gå till final som sjunde man.

– Jag är glad att vara i finalen. Jag vill komma tillbaka ner och nosa på det svenska rekordet, då vet jag att jag är tillbaka på allvar, säger Sjödin.

Vad kan bli bättre i finalen?

– Första loppet är alltid spänt, man vet inte var man står. Det kommer att bli kul nu, jag har längtat, sedan jag satt där och bestämde mig för att fortsätta satsa.

– Första hundra nu var på tok för dåliga. Som simmare är jag bäst de första hundra, jag måste gå ut och hänga på där och hoppas på det bästa.

Han har i alla fall fått chansen att simma en mästerskapsfinal igen.

– Jag är tre kilo lättare över bröstet nu när jag visat att jag fortfarande kan simma. Jag hade lite stolpe-in den här gången, men jag har haft stolpe-ut så många gånger.

Här är Sjöströms alla världsrekord 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM

Simning