Ny pallplats för Sandra Näslund

Av: TT-Sportbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvåa i premiären bakom Fanny Smith. Andra tävlingen för säsongen blev en karbonkopia av den första för Sandra Näslund, som tog en ny andraplats i skicrossvärldscupen.

Sandra Näslund kom tvåa även i säsongens andra tävling i skicrossvärldscupen. Precis som i Arosa i måndags så var det schweiziskan Fanny Smith som var snabbast i finalen i Innichen, Italien, där hon hade 39 hundradelar tillgodo på Näslund över mållinjen.

Det var dock inte superövertygande hela vägen till pallen för Näslund, som med lite marginaler på fel sida hade kunnat få tacka för sig redan i kvartsfinal. Trots en kalasstart så tappade Näslund rejält i den långa banan. I mål var hon tvåa, med bara åtta hundradelars marginal till eliminering.

Desto bekvämare var semifinalen där hon, tillsammans med Smith, löste en finalbiljett utan allt för närgången uppvaktning.

I finalen blev det jämnt och spännande när Näslund Smith bytte plats med varandra i täten fram och tillbaka. Men inför den sista raksträckan hade Smith fått en lucka som var ointaglig.

Öhling Norberg följde upp succé med motgång

Alexandra Edebo kraschade rejält i måndagens premiär men var tillbaka redan till fredagens tävling i Innichen. Då kraschade hon rejält igen. Däremot kunde svenskan denna gång ganska snabbt ta sig upp på fötter och åka ner för banan för egen maskin.

Victor Öhling Norberg följde upp andraplatsen i säsongens första skicrosstävling med att bli utslagen redan i åttondelsfinal i den andra. Han slutade sist i sitt heat efter att ha haft ledningen i början av åket.

Den regerande världsmästaren tog sig till dagens final som 30:e i kvalet. Han lyckades inte kvala in till morgondagens tävling.

Även Viktor Andersson fick respass i åttondelsfinalerna, och även han missar därmed lördagens race.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN