Roddarn ute efter fjärde segern

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är favoriterna i Postgirot

Årets startfält i Postgirot Open är ett av de bästa hittills.

Här är de cyklister som kommer att kämpa om totalsegern.

Michael ''Roddarn'' Andersson, Sverige - Mercatone Uno (Italien)

Silvermannen från tempo-VM 1999 blir att räkna med i år igen. ''Roddarn'' är ute efter sin fjärde segern i Postgirot. Vann i fjol då han körde för svenska landslaget och var då 43 sekunder före Erik Dekker. ''Roddarn'' har inte haft någon lyckad säsong, men brukar vara som bäst i Postgirot och har stått som slutsegrare i tävlingen 1991, 1992 och 2000.

Erik Dekker, Holland - Radobank (Holland)

Världscupledaren Erik Dekker har två totalsegrar i Postgirot (1994 och 1995), men fick i fjol nöja sig med andra plats efter Michael ''Roddarn'' Andersson. Men Dekker, som i fjol fick pris som ''mest offensive cyklist'' i Tour de France, har i år visat att han är i lysande form. Han har redan vunnit en världscuptävling (Amstel Gold Race) och varit tvåa i en annan (Flandern Runt). De framgångarna gör att Dekker leder världscupen totalt och att Radobank just nu rankas som världens bästa lag. Får i år starkt stöd av landsmannen och lagkamraten Michael Boogerd.

Gianluca Bortolami, Italien - Vini Caldirola (Italien)

Bortolami vann världscupen totalt 1994. Nu verkar italienaren åter vara i god form och har i år vunnit endagarsloppet Flandern Runt.

Martin Rittsel, Sverige - CSC-World Online (Danmark)

Rittsel kom fyra förra året och är den ende svensken som i år kan få köra Tour de France.

Spurtspecialister som kör för etappsegrar:

Tom Steels, Belgien - Mapei (Italien)

Steels håller yppersta världsklass. För två år sedan vann han fyra etapper i Tour de France.

Stefan Adamsson, Sverige - Team Coast (Tyskland)

Örebroaren spurtade i fjol hem SM och tog Sveriges första mästerskapsmedalj i linjelopp på herrsidan när han körde i mål som silvermedaljör i U23-EM.

Marcus Ljungqvist, Sverige - Team Fakta (Danmark)

Falukillen Ljungqvist är en av Sveriges bästa spurtare och blev svensk mästare 1996. Han har även vunnit sex segrar under sina tre år som proffs. I år har han vunnit två etappsegrar, i Normandiet Runt och Rhodos Runt.

Fotnot: Bland de som lämnat återbud märks förra Årets Giro d'Italia-segrare Stefano Garzelli (som har problem med luftrören) och den holländske spurtspecialisten Jeroen Blijlevens (som är ur form).

TT

Publicerad: