Halfvarsson avbryter Touren i förtid

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

OBERSTDORF. Calle Halfvarsson har haft en tung Tour de Ski.

Nu avbryter han Touren för att utreda mystiska magproblemen.

– Just nu är det bara tungt, man vill inte ha den här känslan inför OS, säger han. 

1 av 3 | Foto: PONTUS ORRE
Här lämnar Calle Halfvarsson Tour de ski.

Det började med ett fall i sprintkvarten i Lenzerheide, sedan har Calle Halfvarssons tunga Tour de Ski fortsatt. I kaosloppet på 15 kilometer klassisk slutade svensken 54:a efter en rejäl vurpa.  

– Det var bara tungt. Olyckligt att jag drar den där vurpan, säger han och fortsätter: 

– Nu känns det inte kul att fortsätta. Men det är som vanligt att det känns så jävla trist efter. Det har varit motgång, på motgång på motgång under den här touren och det är tungt för det mentala, säger han.

Halfvarsson var inne på att avbryta Touren redan i Lenzerheide, men valde att fortsätta efter ett snack med ledarteamet. Efter torsdagens kaoslopp i Oberstdorf väljer Halfvarsson dock att åka hem.

Har besvärats av magproblem

Anledning uppges vara de magproblem han drabbades av innan tävlingarna i Davos. Problemen dök upp igen under julen och har besvärat Halfvarsson även under Touren.

– Jag vet inte vad det är, men det ska inte vara någon fara, sa han till Sportbladet tidigare i veckan.

Men nu ska Halfvarssons problem utredas av expertis i Sverige.

– Calle har en tid besvärats av magproblem och när det gäller magen och elitidrottare är det en svår diagnostik. Nu känner vi att vi får ta det här till en noggrann medicinsk nivå och låta Calle undersökas av en specialist, säger landslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson.

Hur mår Calle Halfvarsson nu?

– Det är klart att det är tråkigt att åka hem från Touren och avbryta den. Sen har han ont i magen, så han är påverkad av det.

Landslagsläkaren kan inte säga när Calle Halfvarsson kommer att vara tillbaka i full träning igen, först måste svaren från utredningen komma.

Calle Halfvarsson är redan uttagen till OS i Sydkorea i februari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM