”Det kommer att bli ett jävla dunder”

Foto: Bildbyrån
Viktor Gaddefors ser fram emot ett fullsatt Hovet.
SPORTBLADET

Den 23 februari möter Sverige Turkiet på Hovet. 

Redan nu är matchen slutsåld och det kommer att slås ett nytt publikrekord för svensk landslagsbasket. 

– Det kommer att bli ett jävla dunder, säger Viktor Gaddefors. 

När Sverige mötte Bosnien-Herecegovina i EM-kvalet 2016 var det stor publikfest på Hovet. Arenan ramlades in i gult och ett nytt publikrekord slogs efter att 7 120 personer sett matchen. 

Nu kommer det att ryka. 

Den 23 februari möter Sverige Turkiet i VM-kvalet. Även den matchen spelas på Hovet och de 7506 biljetter är redan sålda. 

– Mot Bosnien slet vi gör att få dit folk. Den här gången har det gått nästan automatiskt. Det är mycket turkar, ungefär hälften-hälften så det kommer att bli ett rejält tryck, säger basketbollförbundets Marknads- och kommunikationsansvarige Johannes Wohlert.

”Gäller för oss att skrika ännu mer”

Ungefär hälften av biljetterna har sålts till turkiska fans.

– Så jävla roligt. Jag förväntade mig inte att det skulle komma så många. Det var redan bra tryck i Norrköping så det kommer att bli ett jävla dunder, säger stjänrnan Viktor Gaddefors och fortsätter: 

– Det är bara ännu roligare att det kommer att vara en del turkar. Nu gäller det för oss svenskar att skrika ännu mer. 

Sverige har förlorat de två inledande matcherna i kvalet mot Ukraina och Lettland och kommer att få en tuff match även mot Turkiet. 

– Jag förväntar mig att vi ska spela bra och få den extra energin från publiken nu när det är så tufft motstånd. Och så förväntar jag mig att alla som är där hejar rejält på oss, säger Gaddefors. 

ARTIKELN HANDLAR OM