Wenströms "flört" med nya OS-kanalen

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

"Jag har kontrakt med Viasat till 2016 ..."

Programledaren Ola Wenström.
Foto: BILDBYRÅN
Programledaren Ola Wenström.

Viasat får inte möjlighet att sända fler OS efter det i Rio de Janeiro år 2016.

Men kanske dyker programledaren Ola Wenström, 48, upp i tv-rutan under OS-sändningarna efter det trots allt.

– Jag har kontrakt med Viasat till OS 2016 ..., säger han till Sportbladet.

Efter vinter-OS i Sotji 2014 hyllades Viasat för sina sändningar av de olympiska spelen.

En av många som hyllades var programledaren Ola Wenström som belönades med fem plus av Sportbladets läsare och Aftonbladets TV-krönikör Klas Lindberg "beskyllde", eller berömde, honom för att vara dopad.

– Det är en extremt krävande, ansvarsfull men fantastiskt rolig rättighet att sända. Vi var ju banbrytande att som första kommersiella kanal att sända och den uppskattning vi fick är något jag alltid kommer att bära med mig, säger Ola Wenström till Sportbladet.

Kontrakt med Viasat till 2016

OS i Rio de Janeiro blir det sista i Viasats kanaler för den här gången och precis som OS i Sotji kommer Viasat att ha en studio mitt i OS-området, bekräftar kanalens sportchef Per Nunstedt för Sportbladet.

– Bara för att det här beskedet har kommit betyder det inte att vi kommer att bli mindre engagerade. Vi kommer att ha en riktigt läcker och bra position har jag hört och det är jätteviktigt för att det inte ska bli för bökigt och krångligt för de aktiva att ta sig dit. Det är ju för de aktiva och tv-tittarna som vi är där, säger Ola Wenström.

Känslan när ni nu inte får sända fler OS efter det i Rio de Janeiro nästa sommar?

– Det är så i den här branschen. Rättigheter kommer och går och förhandlingarna pågår långt över våra huvuden som jobbar på redaktionen. Vi visste att vi hade två OS och sedan skulle det vara nya förhandlingar och det handlar om att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt för att få leda en sådan sändning, säger Wenström.

Och rätt ställe är Wenström garanterat på nästa sommar i Brasilien, var han befinner sig när Discovery (Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2) tar över sändningarna från 2018 är dock inte klart.

– Jag har kontrakt med Viasat till OS i Rio 2016 och det ska bli fantastiskt kul att sända därifrån.

Men orden "rätt ställe vid rätt tidpunkt" och ett kontrakt till 2016 betyder att du kan dyka upp i tv-rutan för OS-sändningarna även 2018?

– Haha ... Som sagt, jag har kontrakt med Viasat till 2016 sedan får vi väl se, säger Wenström.

Publicerad: