Poker

Efter sjukdomen – nu tävlar han om 65 milj

Av: 

Minimedia

Viktor Blomberg

SPORTBLADET

Kan bli äldste världsmästaren genom tiderna

Pierre Neuville
Pierre Neuville

Pierre Neuville, 72, är en av nio finalister i poker-VM.

Men vägen dit har varit krokig. En allvarlig sjukdom för några år sedan förändrade hans liv för alltid.

– Jag sa till min fru att om jag klarar mig ska jag pensionera mig och leva som pokerproffs, har Neuville berättat för Pokerlistings.com.

Tidigare i veckan stod det klart vilka nio som lyckades ta sig till finalbordet i Main Event i WSOP, höjdpunkten i poker-VM.

I ett förhållandevis ungt och anonymt fält stack den 72-årige belgaren Pierre Neuville ut som en av de mest rutinerade och vinstrika spelarna.

Men faktum är att hans pokerkarriär varit allt annat än självklar.

Spelade som yngre

I unga år började han spela, men när han blev äldre kunde han inte kombinera pokern med sitt yrkesliv och det var först efter en sjukhusvistelse för några år sedan som han bestämde sig för att börja spela på heltid.

Enligt Pokerlistings hade Neuville drabbats av en allvarlig sjukdom, vilken framgår dock inte av intervjun, och han tvingades till sex operationer, varav två misslyckades. Neuvilles liv var i fara och under tiden på sjukhuset gav han ett löfte till sin fru.

– Jag sa att om jag klarar mig ska jag pensionera mig och leva som pokerproffs. Fram till dess visste hon inte att jag ens hade spelat poker, hon trodde att jag yrade och föreställde mig något som jag hade sett på tv, berättade Pierre Neuville i intervjun med Pokerlistings.com.

Startskott på Bahamas

Någon månad senare tog Neuville med sig sin fru till Bahamas där han spelade Main Event vid Pokerstars Caribbean Adventure och lyckades ta sig till de två sista borden, vilket blev startskottet på hans nya karriär.

Med sina 72 år är Pierre Neuville den äldsta någonsin att ta sig till ”November Nine” och skulle han vinna världsmästartiteln och de 65 miljonerna i prispengar skulle han även vara den äldsta vinnaren av WSOP:s Main Event genom tiderna.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker