Svenskan besviken efter seger: ”Jag vill ju fajtas”

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Stefan Alfelt
Maria Lindberg vann redan i andra ronden. Efteråt var hon besviken - på motståndet.

SPORTBLADET

HAMBURG. Knockoutseger i andra ronden.

Då borde man jubla i glädje som proffsboxare – men Maria Lindberg skrek av besvikelse.

– Att det ska vara så svårt att hitta starka motståndare, klagar Maria.

På pappret borde georgiskan Elene Sikmasjvili vara en tuff motståndare.

– Sju-åtta kg tyngre än mig, obesegrad, hur stor som helst (15 cm längre än Maria) och ändå räcker det inte. Jag vill ju fajtas, säger Maria.

Du kanske är för bra?

– Jag är för bra. För stark. Det är trist. Jag vill mer. Åtminstone få gå fem ronder. Det är ju varje gång och de bästa får jag knappast möta. Jag är så störd på det. Jag tänkte att när hon är så mycket större än mig. En häst med ett jävla hästhuvud så skulle jag få en match men det hjälpte inte.

”Vill så mycket mer”

Historien är att Maria Lindberg drabbades av en blödning mot hjärnan i samband med en amatörlandskamp i Finland 1999. Sedan dess har det svenska boxningsförbundet gjort allt för att försöka hindra henne från att få gå matcher även som professionell. Därför bor Maria nu i Hamburg då Tyskland har gett henne licens.

– Jag vill så mycket mer. Det är alltid kul att vinna men sådana här matcher utvecklar inte mig. Jag vill boxa mer och möta de bästa.

”Jag ska jaga alla jävlar”

Maria Lindberg har sin önskelista klar.

– Det är Mikaela Laurén. Det är Cecilia Braekhus. Hanna Gabriel. Paola Gabriela Casalinuovo i Argentina. Christina Hammer igen, definitivt.

– Braekhus känns mest aktuellt för hon lägger snart av. Fokus på Braekhus och Mikaela, men jag kommer ju inte åt Mikaela. Det är Sverige och förbundet som stoppar men jag kommer att ta henne bakvägen genom att se till att jag blir förste utmanare i WBC och då kommer hon inte undan.

– För då kommer WBC att trycka på och då kan svenska förbundet slänga sig i väggen. Jag ska jaga alla jävlar, säger Maria.

Lindberg skulle gått en VM-match för IBF mot Paola Gabriela Casalinuovo i Argentina men den matchen blev inställd på grund av skada på argentinskan. Matchen är fortfarande tänkt att bli av men det är osäkert när.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN