Klart: Maic Sema till Örebro SK

avHjalmar Tell

Publicerad:
Uppdaterad:

Förra Bajen-profilen tillbaka i allsvenskan

Foto: TT
Maic Sema under tiden i Hammarby.

Maic Sema spelar i Örebro SK den kommande säsongen. Förre Bajen-mittfältaren kommer senast från spel i cypriotiska AEL Limassol.

– ÖSK är känt för att spela en positiv och publikvänlig fotboll, något som passar min spelstil perfekt, säger Maic Sema till Örebros hemsida.

Maic Sema är klar för Örebro SK efter endast en säsong i cypriotiska AEL Limassol.

"Jag blev jätteglad när ÖSK tog kontakt med mig. ÖSK är känt för att spela en positiv och publikvänlig fotboll, något som passar min spelstil perfekt", säger Maic Sema i ett pressmeddelande till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

"Det som kanske mest påverkade mitt val är det goda rykte Alexander Axén och tränarteamet har bland svenska fotbollsspelare. De verkar få spelare att lyfta till nya nivåer när de hamnar i ÖSK. Med den trupp vi nu har kan vi mycket väl kriga om topplaceringar", säger han till hemsidan.

"Fler intresserade klubbar"

Sema har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro SK och ansluter gratis för klubben då spelaren själv bröt sitt kontrakt med Limassol för någon vecka sedan.

– Det fanns ett par klubbar till i allsvenskan och några utomlands som var ute efter Maic. Men vi tror på det här. Örebro har något stort på gång och en bra miljö att spela i, säger Menga Kitambala på Transfair sports group.

Maic Sema spelade för Hammarby åren 2008-2011 innan han lämnade Sverige för norska Haugesund.

Var det aldrig aktuellt för en comeback i Hammarby?

– Vi har inte haft någon kontakt med Hammarby. De var inte en av de klubbar som var intresserade.

"Klara med truppen"

Ska man tro Örebros Magnus Sköldmark är det nu färdigvärvat i ÖSK.

"I Sema både breddar och spetsar vi vår trupp offensivt och Axén får ytterligare ett alternativ i sitt lagbygge. Maics teknik och fart är de egenskaper vi sökt och i och med denna förstärkning är vi klara med truppen inför säsongen", säger han till Örebros hemsida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM