Misslyckat kval för hindertjejerna

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
Charlotta Fougberg.

Peking. Formen kom inte till VM heller.

EM-silvermedaljören Charlotta Fougberg var aldrig nära att gå vidare på 3000 hinder. Men oroar sig för framtiden gör hon inte.

– Fortsätter jag kommer det komma, annars kan jag lika gärna lägga ner, säger hon.

Även Klara Bodinson åkte ur i försöket.

Nej det var aldrig nära för de svenska hindertjejerna i VM-försöken. Både försökte gå med i det tuffa utgångstempot som var i respektive heat, men det kostade mycket på sluthalvan för båda som kom in på 9,50.

– Jag hade det inte i dag, det kändes bra första kilometern men efter 1,5 så hade jag inte den goa känslan som förra året, säger Charlotta Fougberg som under hela säsongen kämpat för att hitta formen som tog henne till EM-silver och tider på 9,23 i fjol.

–  Jag har inte riktigt det självförtroende jag hade inför EM förra året. Men jag har gjort 9,23 och jag vet att jag kan göra det igen. Jag har det bara inte nu. Släpper det bara så kan det komma, jag måste tänka så.

”Har typ hälsporre”

Men varför tror du inte att det släpper?

–  Jag har svarat många gånger på det nu. Jag var skadad i maj, jag har typ hälsporre det kan påverka, så det finns småbäckar som kan påverka till det större.

Förklarar det ett tapp på 25 sekunder?

– Hade jag vetat var det var så hade jag sagt det.

”Hade inte de benen”

Klara Bodinson hade finalhopp men i slutändan var det inte nära.

– Det kändes som det gick fort i början och jag hade inte riktigt de benen idag. Det blev inte som jag ville, säger hon.

Var du nervös inför?

– Ja alltså jag var jättenervös innan och det var mycket publik så de var kul, absolut.

Publicerad: