Helsingborg kvar som jumbo

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Spelade mållöst hemma mot Örebro

Helsingborg

Krislaget Helsingborg ligger kvar på jumboplats i allsvenskan efter 0-0 hemma mot Örebro.

Därmed har hemmalaget bara tagit en seger på elva matcher.

- Klart att jag är mycket besviken på att vi inte kunde vinna, Örebro är ett lag som vi ska slå, sade HIF-tränaren Peter Swärdh efter en ny missräkning.

Med åtta poäng på elva matcher är Helsingborg tveklöst säsongens största flopp så här långt. Det fanns dock ett glädjeämne för skåningarna och det var målvakten Daniel Anderssons återkomst till allsvenskan. Han hade förvisso inte så mycket att göra i debuten, men skapade ett lugn i försvarsspelet.

- Det var en ganska enkel match för mig och det var skönt att göra en riktigt bra räddning som den i slutet av första halvlek, sade Daniel Andersson, efter att han nollat direkt efter tiden i skotska Hibernian.

Örebro kom med ett skadeskjutet lag och saknade framför allt mittfältsdynamon Lars Larsen, som fick kasta in handduken på söndagsträningen. Hans frånvaro märktes rejält och det var inte alls samma standard över Örebros spel och det innebar också att vasse Petter Furuseth-Olsen inte fick så mycket matnyttigt att jobba med.

- Jag hoppas att Larsen kan vara tillbaka snart igen. Vi har tyvärr drabbats av många skador den senaste tiden och därför är jag väldigt nöjd med att vi kunde hålla undan till en poäng. Den sista kvarten var vi illa ute då Helsingborg skapade många chanser, sade ÖSK-tränaren Stefan Lundin efter lagets andra raka 0-0-match i allsvenskan.

Tempofattig halvlek

Matchen som sådan växte i andra halvlek - det var inte så svårt då de första 45 minuterna var ängsliga och tempofattiga. Helsingborg hade mer boll än Örebro, men den första stora chansen var bortalagets. Ricardo Costa fick bollen i ett fint läge framför mål men Daniel Andersson var med på noterna och parerade till hörna.

I slutet av första halvlek skapade Helsingborg sin första stora chans men Gustaf Andersson lyckades bara träffa nätgaveln från nära håll.

Helsingborg hade det mesta i andra halvlek, men det var ändå inte långt borta för Örebro när mittbacken Thomas Andersson nickade i ribbans överkant efter en dryg timmes spel.

Danske Peter Graulund, som ibland spelar på gränsen till fult, hade den allra bästa chansen för HIF när tio minuter var kvar. Han fick en perfekt passning av anfallsspelaren Gustaf Andersson men träffade John Alvbåges högra stolpe. Ganska typiskt för Helsingborg modell 2004.

Ville inte byta mer

- Vi orkade inte den sista kvarten och jag ville inte göra fler byten heller då vi bara hade juniorer på bänken efter alla skador. Det var en pärs som vi lyckades fixa ändå, en skön poäng, sade Stefan Lundin.

Lundin fick dock ett ytterligare problem då duktige vänsterbacken Mikael Danielsson drog på sig sitt tredje gula kort och missar nästa mot GIF Sundsvall på måndag.

6 447 såg matchen, en klen publiksiffra i fotbollsstaden Helsingborg. Men ett jumbolag får känna av snålblåsten både på och utanför plan...

TT

Publicerad: