Västanfors Faluns drömmotståndare

SPORTBLADET

Johan Kruse femmålsskytt: Det här behövde vi

Johan Kruse gjorde på de 14 matcherna i norra allsvenskan 15 mål. Nio av dem kom mot ett och samma lag: Västanfors. När BS under torsdagen bortabesegrade Fagerstalaget med 9-1 blev Kruse, 32, femmålsskytt.

- Det här behövde vi inför den liv och död-serie som börjar nu, säger han.

Matchen saknade betydelse för tabellplaceringarna i norra allsvenskan. Västanfors var redan klar jumbo, Falun klar sjua. Trots det betydde segern mycket för Faluspelarna - mentalt.

- Så här har man inte känt efter en match sedan vi mötte Västanfors i premiären, säger Kruse.

- Vi får hoppas att den här insatsen ingjuter lite mod i oss inför fortsättningen. Det gäller att gå in i Superallsvenskan med huvudet högt.

Nio mål — mot Västanfors

När Falun i sin första match i årets allsvenska besegrade Västanfors hemma på Lugnet gjorde Johan Kruse fyra mål. Nu blev det fem.

- Kul, men att vi bara skulle vinna första och sista matchen var inte precis vad vi räknat med. Vi hade som mål att slåss om fjärdeplatsen i den här serien. Problemet är att det har handlat om för få berg och för många djupa dalar för oss så här långt, säger Kruse.

”Vi ska slåss om en av åttondelsplatserna”

Någon målsättning för spelet i Superallsvenskan har BS-spelarna ännu inte kommit fram till.

- Men när man tittar snabbt på det känns det ändå som att vi skulle kunna vara med och slåss om en av de fyra platser som leder till åttondelsfinal

Sportbladet ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy